Gală a talentului la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"

"Trăiește clipa"

424

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a fost gazda regalului muzical-coregrafic "Trăiește clipa", cu participarea extraordinară a lui Florin Ionescu-Galați, solist al Filarmonicii din Brașov, aflat în orașul de la malul mării în postura de dirijor.

Orchestra Teatrului Danovski a oferit celor prezenți în sală un spectacol de excepție, caracterizat printr-o execuție tehnică impecabilă și presărat cu minute în șir de aplauze la scenă deschisă.
Au fost interpretate piese celebre din creația compozitorilor Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, Scott Joplin și Vittorio Monti, ce au electrizat publicul și au transmis o stare de beatitudine, subscriind astfel fără drept de apel dictonului devenit și motto al spectacolului, "Trăiește clipa".
Un adevărat virtuoso al vioarei, Florin Ionescu-Galați a fost răsplătit de public cu rafale de aplauze și numeroase buchete de flori. Din păcate, doar jumătate de sală a fost ocupată aseară, deși prețul biletelor a fost unul modic, iar ocazia - una deosebită. 


În continuarea reprezentației deosebite a Orchestrei Teatrului, publicul s-a bucurat de o gală de balet, constituită din momente coregrafice din baletele "Coppelia", "Don Quijote" și "Markitenka" și două momente de balet modern.
Primul moment al galei a fost număr clasic de balet, un pas-de-six "Markitenka" din baletul lui Cesare Pugni, o celebrare a dragostei și a poftei de viață. Publicul a amuțit atunci când ansamblul de balet și-a început reprezentația și nu și-a recăpătat graiul decât la sfârșitul momentului, atunci când mare parte din public s-a ridicat în picioare și a aplaudat evoluția impecabilă a celor prezenți pe scenă.
Solistul Horațiu Cherecheș a dansat alături de Amalia Mîndruțiu un "Adagio", un moment care a evocat în cel mai sincer mod cu putință bucuria și magia dragostei, cei doi soliști fiind aplaudați îndelung de cei prezenți în sală. Momentul coregrafic prezentat în cadrul Regalului de Mărțișor va face parte dintr-un viitor spectacol, coregrafiat de Horațiu Cherecheș, a cărui premieră este așteptată anul acesta.
De asemenea, din gală au făcut parte și două numere de balet modern și neoclasic, în timp ce finalul spectacolului a fost rezervat unui moment coregrafic din baletul "Don Quijote" al lui Ludwig Minkus. Irina Ganea-Mihaiu și Adrian Mihaiu au încheiat perfect o seară minunată printr-un pas-de-deux spectaculos, completat ideal de momentele solistice prezentate de Eliza Maxim, Sergiu Dan, Delia Luca și Mihai Pâslaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Aida" la Teatrul "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.5251 secunde