"Traviata", spectacolul celor 100

449
Marți, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, soliștii Teatrului "Mariinsky" din Sankt Petersburg au susținut spectacolul "Traviata". Opera nu s-a bucurat de un succes răsunător, dacă am folosi drept criteriu în acest sens prezența publicului la eveniment. Totuși, a fost un spectacol așteptat, pentru că astfel de piese nu se joacă foarte des pe scenele constănțene.
Povestea arhicunoscută a "Traviatei", inspirată din romanul lui Alexandre Dumas, "Dama cu camelii", se axează în jurul Violettei și a lui Alfredo, personaje a căror poveste de dragoste egalează în intensitate drama pe care cei doi o trăiesc. Din păcate, lipsa decorurilor a fost un impas în transmiterea semnificațiilor pe care Verdi le-a dat piesei. De exemplu, paharele de vin ar fi adus un plus de credibilitate petrecerii cu care debutează piesa, iar cameliile ar fi întregit mesajele pe care Violetta le comunica.
În schimb, impresionante au fost atitudinea, jocul actoricesc și vocea lui Germont, tatăl lui Alfredo, interpretat de Viktor Korotich. De asemenea, vocea Violettei a transmis emoția iubirii, a sacrificiului și a durerii, portretizându-și personajul cu mult talent.
Prețul biletelor a variat între 80 și 100 de lei, ceea ce ar fi putut reprezenta un posibil motiv al prezenței slabe la spectacol. Pe de altă parte, directorul Casei de Cultură contraargumentează: "Prețul biletelor nu este un motiv care să explice faptul că sala nu a fost plină. Probabil mulți oameni sunt în concediu și de aceea spectacolul a mers în pierdere. Nu voi mai aduce « Traviata » la Constanța", a declarat Gheorghe Ungureanu.
Orchestra a fost dirijată de Andriy Yurkevych, iar spectacolul a fost regizat de Serghey Zuenko. Din distribuție au făcut parte Oksana Schilova (Violetta), Akhmed Agadi (Alfredo) și Viktor Korotich (Germont).
Cei 100 de soliști ai Teatrului "Mariinsky" se află într-un turneu în România, următoarele destinații fiind Râmnicu Vâlcea, Timișoara și București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6514 secunde