După disputarea a șapte runde

Concurs Eduard Văleanu este lider al turneului de șah de la Techirghiol

385

Articole de la același autor

Tradiționala competiție dotată cu Trofeul Techir-ghiolului la șah, ajunsă la ediția a 18-a, se desfășoară, zilele acestea, într-o atmos-feră de deplină sportivitate, în saloanele restaurantului Droma’s din stațiune.
După șapte runde, lider în clasament este Eduard Văleanu (ELO 2440), cu 6,5 puncte, șahistul de la Victoria Techirghiol fiind urmat de Adrian Petrișor (CS Timișoara), cu 6 p, și Mădălina Anușca (Dinamo București), cu 5 p.
Iată și rezultatele rundei a șaptea, consemnate de arbitrul Andrei Furcă, din Mangalia: Florin Enache (Sissa Constanța) - Remus Cătană (CS Târgu Mureș)
1-0, Antonio Rușa (Sissa) - Iulian Dimitriu (Victoria Techirghiol) 1-0, Ioana Olărașu (Callatis Mangalia) - Stelian Gimurtu (Sissa) 1-0. Etapa viitoare programează derby-ul feminin dintre Ani Krumova (Bulgaria) și M. Anușca, decisiv pentru ierarhia fetelor.
În turneul veteranilor, conduce maestrul internațional Kosta Angelov (Bulgaria), cu 5 p. Dintre constănțeni, cel mai bine plasat este Damian Pavel, cu trei victorii.
La juniori, 56 de micuți luptă pentru premii la tabla cu 64 de pătrățele. În fruntea clasamentului, s-au instalat Vlad Rădulescu (Palatul Copiilor Constanța) și Petruța Moldovan (CS Tg. Mureș), ambii cu 6 p, urmați de Riza Salim (Palatul Copiilor / Congaz), cu 5,5 p.

v v v
În luna septembrie, în România, va avea loc un turneu deosebit de puternic, cu un fond de premiere de 20.000 de euro, sumă record pentru concursurile de șah din țara noastră.
"Dintr-un lot de 40 de jucători de la clubul nostru, jumătate și-au anunțat deja participarea. Invitat de onoa-re va fi ex-campionul mondial Anatoly Karpov, iar favoritul întrecerii este considerat marele maestru internațional Dieter Nisipeanu, nr. 1 în lista ELO a României", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0448 secunde