Trei evenimente artistice de excepție la Teatrul de Stat

290
Trei evenimente artistice  de excepție la Teatrul de Stat - 1800-1386801298.jpg

Articole de la același autor

Din dorința de a oferi constănțenilor un univers artistic divers, Teatrul de Stat Constanța invită publicul, în acest week-end, la o suită de spectacole dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la nașterea Mariei Tănase.

Primul eveniment artistic, intitulat "Sub Zodia Mariei", va avea loc mâine, 13 decembrie, de la ora 19, și este realizat de Compania On Vogue în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța.

Avându-i ca protagoniști pe Maria Gheorghiu și Eusebiu Ștefănescu, spectacolul "Sub Zodia Mariei" va fi un eveniment cultural unic pentru scena românească, ce-și dorește să se contureze într-un omagiu artistic, adus celor mai importante Marii ale țării. Fecioara Maria, Maria de Mangop, Regina Maria a României și Maria Tănase sunt cele patru nume ce vor călăuzi un eveniment încununat, cum altfel, de prezența unei alte Marii - Maria Gheorghiu. Invitații speciali ai acestei frumoase narațiuni muzicale vor fi actrița Adriana Trandafir și pianistul Radu Grațianu. Regia spectacolului, pus pe hârtie cu ceva luni în urmă de Miron Manega și Maria Gheorghiu, va fi asigurată de maestrul Ioan Cărmăzan.

"Cântec de leagăn", cel de-al doilea spectacol închinat aceleiași nemuritoare interprete, este programat sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19, și este adus pe scena teatrului de Stat de Consiliul Județean Constanța, Asociația culturală Pan-Art.

"Cântec de leagăn" este un video poem teatral despre Maria Tănase, cu Mirela Pană, în regia lui Carmen Lidia Vidu. La pian, George Călin.

Spectacolul este descris ca o stare, un cântec de dinainte de somn. Frânturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singurătăți, câteva cântece, o actriță și un pian compun un tablou simplu, uman, cu un singur personaj: Maria Tănase.

"Maria Tănase", spectacolul de duminică, 15 decembrie, de la ora 19, spune fascinanta poveste a vieții unei mari Marii, care a știut să ducă în lume frumusețea cântecului popular românesc. Spectacolul de teatru-dans creat de coregraful Călin Hanțiu, inspirat de cântecele Mariei Tănase, aduce prin expresivitatea dansului, momentele importante din biografia celei supranumite Pasărea măiastră: debutul la celebrul Teatru "Cărăbuș" al lui Constantin Tănase, povestea de prietenie și iubire cu Constantin Brâncuși, prezența la Expoziția Universală de la New York, dar și lumea plină de farmec și pitoresc a Bucureștiului interbelic. Coloana sonoră cuprinde 18 cântece, în interpretarea Mariei Tănase.

În distribuție: Florina Stănculeț, Iulian Enache, Marian Adochiței, Paula Prodan, Liliana Bărăscu, Remus Archip, Alice Safta, Cosmin Mihale, Ionuț Alexandru, Alexandru Ologu, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac, Iulia Fanache. Scenografie: Ovidiu Pascal.

Prețul unui bilet la spectacol este de 30 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : "Pentru tine, dascăle!"
Pagina a fost generata in 1.4932 secunde