Trei zile de teatru și… "Aplauze" la Constanța

170
Trei zile de teatru și…

Articole de la același autor

Astăzi, debutează la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Festivalul internațional de teatru pentru elevi "Aplauze", la care participă 17 trupe din cinci țări.

Organizat de Colegiul "Mircea" festivalul durează trei zile, timp în care vor avea loc și ateliere de lucru, coordonate de actori profesioniști în care elevii vor învăța coregrafie, tehnici de luptă scenică, arta actorului și improvizație.

Evenimentul este destinat elevilor constănțeni, iar piesele vor fi interpretate de liceeni din România (București, Baia Mare, Huși, Craiova, Iași, Galați, Tulcea, Constanța), Republica Moldova, Ucraina și Turcia pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Cele 17 trupe participante vor pune în scenă piese inspirate din dramaturgia națională și internațională, precum și scenarii originale.

Pe tot parcursul festivalului reprezentațiile tinerilor actori vor fi jurizate de personalități de artă și cultură din Constanța și București.

Miercuri, 20 aprilie, în încheierea festivalului, studenții din cadrul Facultății de Arte de la Universitatea "Ovidius" vor susține un spectacol pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3264 secunde