Trofeul Steaua Dunării, câștigat de o cernavodeancă

1063
1
Trofeul Steaua Dunării, câștigat de o cernavodeancă - f16faf5d680d7b88e2e157c1c137c497.jpg

Articole recomandate

În week-end-ul ce tocmai l-am încheiat, Primăria orașului Cernavodă a organizat cea de-a doua ediție a Festivalului de muzică ușoară Steaua Dunării, competiție dedicată tinerilor talentați cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din toate colțurile țării, dar și din Bulgaria și Republica Moldova.
Juriul - alcătuit din compozitorul Viorel Gavrilă, soprana Daniela Vlădescu, redactorul muzical Radio Constanța Liviu Predescu, producătorul B1TV Lămâița Melu, primarul orașului Mariana Mircea - a avut o misiune dificilă, toți concurenții dovedind calități vocale deosebite, posesori a numeroase premii și trofee.
Duminică, 25 octombrie, a avut loc gala laureaților, care s-a deschis cu un recital al sopranei Daniela Vlădescu.
La prima grupă de vârstă, premiul I (400 de lei) a fost câștigat de Lavinia Rusu (8 ani, din Chișinău), urmată de Bianca Niță (9 ani, din Constanța) - premiul II în valoare de 300 de lei, premiul III (200 de lei) revenind Crinei Ivan (6 ani, din Brăila). La aceeași categorie, juriul a acordat un premiu special micuței Gabriela Jordanova, de 6 ani din Russe – Bulgaria.
Premiile la cea de-a doua categorie de vârstă au fost acordate de soprana Daniela Vlădescu: premiul I - Diana Brescan, din Chișinău, premiul II - Andreea Cristina Dragu, din Constanța, iar premiul III - Alina Șerban, din Cernavodă.
Președintele juriului, compozitorul Viorel Gavrilă, a avut plăcerea de a acorda premiile la categoria a treia de vârstă, secțiunea la care premiul I a fost câștigat de Ioana Gherghina, din Bucuresti, urmată de Alina Guzga, din Cernavodă - premiul II și de Alina Dragomir, din Mangalia - premiul III.
Trofeul Steaua Dunării, acordat de primarul orașului Mariana Mircea, a fost câștigat de Roxana Gheorghe de 16 ani din Cernavodă. Marea câștigătoare este elevă în clasa a X-a la Liceul Energetic din Cernavodă, a participat la mai multe festivaluri de muzică pentru copii și tineri în țară, iar la ediția de anul trecut a aceluiași festival a câștigat locul I.
Pentru ediția de anul viitor, organizatorii promit să invite și copii, dar și tineri din orașele europene riverane Dunării.

Comentează știrea

Maria Günther
7 februarie 2014
Steaua, a Dunarii sau nu ne-o putem imagina Insa nu este pacat ca lipseste-aici ceva?

... Trofeul, ca trofeul, dar nu era demna de aratat si castigatoarea? Am mai intalnit undeva o poza, unde tocmai "samburele" lipsea... Pacat!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Ovidius" și-a schimbat look-ul
Pagina a fost generata in 1.9096 secunde