Trupa de actori amatori nevăzători „Thetis”, spectacol special, la Constanţa

496
Trupa de actori amatori nevăzători „Thetis”, spectacol special, la Constanţa - trupadeactoriamatori2-1613670725.jpg

Articole de la același autor

Asociaţia Nevăzătorilor îi invită pe constănţeni, sâmbătă, de la ora 17, la un spectacol deosebit, susţinut de trupa de amatori „Thetis” pe scena Centrului Cultural Multifuncţional „Jean Constantin”. Va fi prezentată piesa „Iată femeia pe care o iubesc”, iar intrarea este liberă.

Reprezentaţia este o premieră, pentru că, pentru prima dată, alături de actorii nevăzători, se vor afla oameni de scenă care nu numai că-i îndrumă, dar şi joacă împreună. Regia este semnată de Gelu Ciobanu, care va fi prezent şi pe scenă, profesoara de teatru şi consultantul artistic Lidia Şuleru, care ajută şi îndrumă protagoniştii, şi Andriana Spiri Maki, o tânără absolventă de teatru care joacă în piesă, alături de colegii nevăzători. Adaptarea pentru nevăzători este realizată de Teodora Sârbu.

Trupa de amatori „Thetis” a prezentat anual atât spectacol de teatru, cât şi spectacole în care au fost combinate arta dramatică (scheciuri şi scenete) cu muzică uşoară şi populară, susţinute de artiştii nevăzători. „Pare greu de crezut că o persoană cu deficienţă totală sau parţială de vedere reuşeşte să joace pe scenă cu uşurinţă, dar aşa este. Aceştia joacă teatru cu pasiune, bucurie, cu iubire de viaţă, ajutaţi şi îndrumaţi de oameni inimoşi care, pro bono, formează alături de actori o echipă entuziastă. Deşi societatea nu este obişnuită cu astfel de desfăşurări, membrii trupei au hotărât să iasă la rampă, după realizări de succes şi premii obţinute în festivaluri de gen atât naţionale, cât şi internaţionale şi doresc să vă facă să înţelegeţi că a fi nevăzător nu este un dezavantaj major, că atunci când vrei, poţi chiar şi în lipsa acestui important simţ şi că ele, persoanele nevăzătoare pot, printr-un efort mult mai mare, să se bucure de o viaţă frumoasă, realizată, de ce nu, de înţelegerea şi respectul nevăzătorilor”, spune Iulian Iova, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor, filiala Constanţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6018 secunde