Trupa Shadows, într-o reprezentație spectaculoasă la Casa de Cultură

2122
Trupa Shadows, într-o reprezentație spectaculoasă la Casa de Cultură - 741b6f7de66ef5eb1b8cc01e3a2ba694.jpg
Sala Casei de Cultură a devenit neîncăpătoare duminică seara, când Trupa de Dans Shadows din Constanța a susținut un show de mare succes, ale cărui cuvinte cheie au fost explozie de energie și talent.
Spectacolul a început prin momente de break dance, street dance, continuând cu echilibristică, aerial silk (un fel de balet pe frânghii suspendate) și fire și light poi (jocuri de lumini și foc). Un spectacol de aproximativ două ore, coregrafiat de Sorin Sava, care, la 22 de ani, are ambiții mari în direcția creării unei școli de dans modern în Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: acum trei ani, când Sorin Sava a înființat trupa de dans Shadows, cu care a urcat pe podiumul Festivalului Național de Dans "Nymphea" de la Oradea. Trupa a mers mai departe, susținând spectacole în America și Europa, unde au învățat lucruri noi, pe care le-au prezentat și constănțenilor, spre deliciul vizual al acestora.
Trupa Shadows este formată din 60 de membri, cel mai tânăr dintre ei având doar cinci anișori. Protagoniștii trupei Shadows sunt:
// Sorin Sava, absolvent al Liceului de Artă Constanța, secția Arhitectură, un energic, ambițios și puternic dansator, specializat pe acrobație la sol, adagio, aerial silk street/jazz, salsa, hip-hop și cabaret. Motto-ul său: "Căutați adevărul, el vă eliberează!".
// Eleonora Dragnea, studentă în anul III la Facultatea de educație fizică și sport a Universității "Ovidius" Constanța, o acrobată dinamică, deținând 11 ani de experiență în domeniul gimnasticii artistice, având titlul de dublă campioană națională. Face un foarte frumos duo cu Sorin Sava, momentele lor coregrafice fiind încărcate de emoție.
// Camelia Sfetcu are la activ patru ani de gimnastică ritmică. A descoperit lumea artistică alăturându-se trupei Shadows, alături de care participă la cursuri și seminarii de diverse stiluri de dans. Principala sa specializare este acrobația pe silk aerian.
// Roxana Iosif este absolventă a Colegiului Național de Arte "Regina Maria", secția Coregrafie și a colaborat cu numeroase firme din domeniul artistic. E specializată pe balet clasic, contemporan, lyrical jazz, salsa, latino, hip-hop, street/jazz și dans irlandez.
// Roxana Olărașu a urmat cursurile de dans modern ale școlii "Dance Expression" din Botoșani. Specializată pe dans modern, salsa, latino și street/jazz, a susținut, alături de Shadows, spectacole în Constanța și în alte orașe din țară.
// Monica-Laura Dulugea a absolvit Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, secția Coregrafie, specializarea Folclor. A vrut să practice și alte stiluri de dans, cum ar fi dansul contemporan și street-dance-ul, dar a făcut o pasiune și pentru salsa. Face parte și din ansamblul folcloric "Plaiuri dobrogene".
Cei care vor să intre în contact cu trupa Shadows, sau chiar să se înscrie, pot accesa site-ul http://www.shadows-ent.ro/, unde îi pot urmări pe tinerii dansatori.
În public s-a aflat și Jenny Stângaciu, tânărul artist fotograf din Constanța, care ne-a împărtășit impresiile sale la cald: "Am contemplat mișcările lor și adierea muzicii, mi-am dat seama ce relație strânsă trebuie să fie între dansatori… ce dansatori? Sunt mult mai mult de atât! Sunt echilibriști, sunt inventatori, sunt balerini, sunt breakdanceri, sunt gimnaști, sunt ARTIȘTI într-un cuvânt! Îmi imaginez câtă încredere trebuie să aibă unul în altul și ce sentimente profunde îi leagă unul de altul!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6158 secunde