Tudor Gheorghe, în concert pe scena Casei de Cultură

452
1
Tudor Gheorghe, în concert pe scena Casei de Cultură - tudorgheorghe-1352738868.jpg
"Pentru că s-au împlinit 100 de ani de la moartea lui Cara-giale și 160 de ani de la nașterea maestrului, anul 2012 a fost declarat «Anul Caragiale». Spiritul zeflemitor caragialian a ră-mas nealterat de-a lungul timpului, căci lumea de impostori, de escroci, de imorali și de naivi descrisă de scriitor la momen-tul respectiv se transpune perfect în contextul perioadei actuale". 


Astfel justifică maestrul Tudor Gheorghe concepția unui spectacol omagial în amintirea și în spiritul lui Nea Iancu construit sub semnul ironiei, a satirei și a criticii mentalităților, comportamentului și politicii românești, cu numele "Nu se poate cu de toate".

La primul spectacol, ținut la Sala Palatului din București, Tudor Gheorghe încă de la început a menționat că acest spectacol nu este destinat celor care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat la proba de limba și literatura română.

Opera în versuri a lui Caragiale este prezentată fie în ritmuri de vals, tango sau jazz susținute de orchestra "Iunion", fie doar recitate cu umor.

Astăzi, Tudor Gheorghe, cu spectacolul său omagial, va urca pe scena Casei de Cultură din Constanța. Biletele s-au epuizat încă de acum trei săptămâni! 


Comentează știrea

Bojidar
3 martie 2013
Oltenii sunt 4pezii.

Versuri 1989 "Tudor Gheorghe feat Virgil Carianopol - Cîntec oltenesc" Pupincurismul oltenesc la adresa regimului comunist: "Dacă n-aveam munți cum sînt, Îi scoteam și din pămînt, Dunăre dacă n-aveam, Jiul Dunare-l făceam." Atat de tari erau oltenii in epoca de aur, ca doar tov. Ceausescu era oltean si trebuia musai pupat in dos.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6407 secunde