Ștefan Bănică Jr. a adus "ALTCEVA" la Constanța

324

Articole de la același autor

Spectatorii care au luat loc sâmbătă, 27 octombrie, în fotoliile Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, pentru a asista la concertul lui Ștefan Bănică Jr. de lansare a noului album "Altceva" ar trebui să se simtă privilegiați. 

Artistul a declarat că pentru el a contat foarte mult reacția publicului constănțean, care a ascultat pentru prima dată piesele ce alcătuiesc acest nou disc, al 14-lea din carieră, considerând-o un barometru.

Show-ul s-a deschis în forță cu invitația lui Ștefan Bănică Jr. de a striga atât de tare "Până la capăt", de altfel titlul unei melodii noi, încât să determine căderea cortinei roșii ce despărțea scena de public.

Și cu toate că la început anunțase că va fi un concert mai neobișnuit, cu piese preponderent noi, artistul a reușit să emoționeze maxim în câteva rânduri constănțenii. Unul dintre acestea a fost atunci când, încercând să fie misterios, a anunțat că a primit un sms care îi amintea că fix pe 27 octombrie se împlinesc 27 de ani de la momentul lansării filmului "Liceenii"… și a urmat un remix al celebrei coloane sonore.

Melodii noi precum "Ce e dragostea?", "Alerg printre stele", "Vino", "Nu e prea târziu", "Sunt în limbă (după ea)", nu neapărat în această ordine, au fost intercalate de hituri îndelung aplaudate de public. Cum este cazul unui alt emoționant moment în care Juniorul cântă în duet cu regretatul său tată, marele artist Ștefan Bănică, melodia "Cum am ajuns să te iubesc". Nu a lipsit nici single-ul "Protest", un manifest împotriva scandalurilor prefabricate din presa tabloidă ori de pe canalele de televiziune, sau celebrul "Veta", dansat cu frenezie de numeroșii micuți spectatori care l-au ovaționat cu sinceritate.

De altfel, după cele două ore de concert în care a dansat non-stop, arătând o vivacitate de invidiat, tot fanii de-o șchioapă au fost cei care l-au luat cu asalt pe Ștefan Bănică, în sala mică a Casei de Cultură, unde s-a organizat sesiunea de autografe.

Motivul alegerii Constanței ca deschizător al turneului național "Altceva" l-am aflat de la Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură: "Ștefan se simte foarte legat de acest oraș prin amintirile dragi pe care le are. Chiar aseară, după concert, a descoperit printre spectatori un prieten din copilărie, cu care în urmă cu 18 ani a luat masa, alături de tatăl său, seniorul Bănică, la un restaurant la ieșirea din stațiunea Mamaia. Și pentru că la Constanța se simte ca acasă, a promis că va reveni la anul cât de curând va putea".

Turneul național "Altceva" continuă cu concerte în orașele Piatra Neamț, Bacău, Craiova, Cluj, Pitești, Ploiești, Iași și Brașov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Trei evenimente pentru întreaga familie
Pagina a fost generata in 0.373 secunde