„Turandot” pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

179
„Turandot” pe scena Teatrului „Oleg Danovski” - turandot7-1644588313.jpg
Sâmbătă, 12 februarie 2022, de la ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul meloman la o seară în compania operei. „Turandot” este o operă în 3 acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano. Premiera mondială a avut loc la 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul s-a întrerupt la locul până unde compusese Puccini și a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovațiile publicului.

Soliști: Elena Rotari, Răzvan Săraru, Laura Eftimie, Leonard Bernad (București), Marius Turtoi, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru (București), Ionuț Neagu. Dirijor: Koichi Inoue (Japonia). Maestru cor: Adrian Stanache.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online (cu excepția Serii lirice pentru care biletele se pot achiziționa doar de la Agenție). Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Reamintim că spectacolul „Crăiasa Zăpezii” din data de 13 februarie 2022 se reprogramează la o data care va fi anunțată ulterior. Biletele achiziționate pentru spectacolul „Crăiasa Zăpezii” din 22 ianuarie 2022 sau pentru cel din 13 februarie 2022 pot fi folosite pentru spectacolul reprogramat. Cei care au achiziționat bilete de la Agenția Teatrului și doresc să le returneze sunt rugați să le returneze la Agenție până pe data spectacolului reprogramat. Cei care au achiziționat bilete online, prin intermediul platformei Entertix, și doresc să le returneze sunt rugați să trimită un email la [email protected] până pe data spectacolului reprogramat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4875 secunde