Un dobrogean, la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc

237
Începând din această seară și până vineri, 31 august, pe scena Teatrului de vară "Soveja" din Constanța, 27 de tineri interpreți vor concura în cadrul celei de-a 12-a ediții a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. 


Desfășurat pe două secțiuni: interpretare vocală și instrumentală, în evaluarea concurenților, juriul, format din personalități din domeniul folclorului românesc, va ține cont de calitatea vocii și a interpretării, de autenticitatea și valoarea artistică a pieselor, de ținuta scenică, dar și de frumusețea și autenticitatea costumului popular. 


Ionuț Laurențiu Petreacă, de 23 de ani, din Săcele, va reprezenta zona etnografică a Dobrogei și se va afla în competiție cu concurenți din Maramureș, Bacău, Satu Mare, Olt, Mehedinți, Mureș, Timiș, Gorj, Sălaj, Bucovina, Neamț, Giurgiu-Teleorman, Brașov, Prahova, Argeș, Bihor, Dâmbovița, București. 
 

Mezina concursului este o gorjeancă de 16 ani, din comuna Turburea, iar cei mai mulți participanți provin din zona Olteniei: cinci din Gorj, unul din Dolj, doi din Olt și unul din Mehedinți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Tinereții 2012
Joi, 23 August 2012
Stire din Eveniment : Festivalul Tinereții 2012
Pagina a fost generata in 0.601 secunde