Un nou mandat pentru Sorin Lucian Ionescu, aceeași ambiție: reabilitarea Sinagogii Mari din Constanța

1250
11
Un nou mandat pentru Sorin Lucian Ionescu, aceeași ambiție: reabilitarea Sinagogii Mari din Constanța - sli-1667218844.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 30 octombrie, a avut loc adunarea generală de alegeri în Comunitatea Evreilor din Constanța și, cu 40 de voturi din 60 de membri prezenți, Sorin Lucian Ionescu a fost reales președinte pentru următorii patru ani. Din partea conducerii Federației Comunităților Evreilor din România a fost prezent Rudy Marcovici, cum, de asemenea, a luat parte și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Aflat la cel de-al treilea mandat, Sorin Lucian Ionescu rămâne consecvent proiectului său de reabilitare și renovare a Sinagogii Mari din Constanța (aflată în proprietatea provizorie a Companiei Naționale de Investiții), demers declanșat în septembrie 2014, dar care, din păcate, trenează de atât timp.

Și în mandatul anterior a lucrat la actualizarea documentației tehnice și juridice necesare renovării și reabilitării acestui edificiu de către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, împreună cu noul proiectant din Iași, iar în vara anului trecut obținea noile autorizații, avize și certificate necesare. Pe lângă organizarea sărbătorilor și ceremoniilor religioase la sediul comunității sau alte numeroase activități administrative, în mandatul anterior s-a mai reușit (parțial din sponsorizări) amenajarea grădinii memoriale din spatele sediului comunității, care aparține defunctului sculptor Petre Grăjdeanu.

„În ceea ce privește Sinagoga, nu mai e nimic de făcut, deocamdată. Toată documentația este la zi”, a declarat Sorin Lucian Ionescu, care așteaptă comunicările oficiale de la CNI în ceea ce privește începerea lucrărilor, mai ales că, de mai mulți ani, există o sumă alocată pentru reabilitare. Ca și în situația Cazinoului, procedura de atribuire a lucrării a fost reluată de mai multe ori. „În sfârșit există un competitor care corespunde și din punctul de vedere al experienței în monumente istorice”, a adăugat președintele comunității. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cester
31 octombrie 2022
Imagine plus Eroina

Pai cum vine asta, pe poza citi mai sint dar Eroina ? O fi mai descoperita acuma, dar e frunza de toamna. E moral si de Istorie de Almas.

66470
1 noiembrie 2022
Povestea cu Numarul

Tehnica era de la numar, depinde unde-l joci ! Asta e istoria, cum a fost scris. E cadou, cine l-a dat cu lumina lui si numarul cu ghinion pe telefon [7139]. Adica, dr. Marcovici cu Mult Vici de vorba, sa fie cu armonie de vers pe handbal de televiziune.[singurii care au difuzat !]. Exact ca si pe film cu ET. E limpede de inteles ceva fara sens. Mai clar, asta e tara noastra: vrei, gasesti si posibilitati finanicare si aici poate cu ceva efort (poate si din alta parte), dar cu birocratia mergem inainte. Fiecare tine si la elementele de natie. Ce e frumos, e apreciat de toti. Mult Succes !

66470 cu Tmic pe [Laurentiu BASAGA]
1 noiembrie 2022
[Sarpe Negru Imputit]

Cadourile vin pereche cu [66470, 7139]. Adica in acelasi loc e si-si ! Se poate varia si pe caractere doar de amuzament, dar fara sens tot aia e pe credinta ! Ex: [Ion]-[Ion]escu-[Ion]ita sau cu opus Mona-si[mona]-si[m]ion-si[Mi-cuMelodie][Ioneasca] si cuplat DA sau NU. [DANU][Ion]itaSi[Mona]. Merge si cu indicativ. sa zicem ghinion de naroada cu bratuire de domn.(fiecare cu al lui sau cum prefera). Telefon de [007] James Bond - nu e bun de nimica, amanet pt. fise de aeroport ! Praf de geam cu tremurat de izvor(randunica la fericire cu argimtiu) ! Adica pe inteles[semantica], fiecare cu mersul lui, tot acolo ajungem. Acelasi Sfarsit de Poveste. Mult Succes !

[la Aur] cu Am[basa]d[a]
1 noiembrie 2022
Traducere cu Steag si Credinta

Pai, e cadou, e pereche, dar trebuie si traducere cu buna credinta ! Asta poate vine de cel de sus. Incercam, poate grabim cu reabilitare și renovare. Altfel poate aici: Biblia lui Mazgalici de Cantec cu Greieras. [Compilers: Principles, Techniques, & Tools Paperback – January 1, 2012 by Alfred V. Aho (Author), Monica S. Lam (Author), Ravi Sethi (Author), Jeffrey D. Ullman (Author)]. Asta e la mine merge, dar fiecare cu propria credinta. Cu aia se incearca ! [ 20221101 la ora TTT].

Cititor Indignat
1 noiembrie 2022
Catre Cuget Liber

Dl. Redactor, numai timpiti pe aici. Plini de antisemitism. Lasati Dl.Redactor asa, sa-i vada tot poporul. Poate de la Antonescu ni se trage. Asta e generatia noua de poznasi. E frumos si moral sa jignesti. Acolo, la dreapta judecata sa vedem !

Alt Cititor Nemultumit
1 noiembrie 2022
Pacat de Articol

Doamna Simona, articolul e bun dar la acuarela mai bine cu multa Apa de Marea Neagra pina cind nu se mai zareste nisipul. Si aici, mare pacat de apa si asa e putina, nici noua nu ne ajunge. Nisipul se tot extinde de la an la an. Miracol Adevarat cu armonie de zar pe culoare de bit.

TestDeTestare
1 noiembrie 2022
Decodare pe Credinta

Asta e toata esenta, de unde vine: pai fiecare sa intrebe la Credinta ! Atentie: Valabil pt. privitorii, chiar si aia cu Credinta in Nimica ! [Paradox de Algebra] cum doriti la rezultat pe [Logica]. Era o vorba, nu-i vinzi scovergi gogosarului. Se pricepe mai bine la economie ! Reformulat in context de reconstructie: "stim cum a fost, la fel trebuie sa fie si vine lumina cum trebuie". Pe statistica de timp rapida se traduce negru atletic cu morala pe alb in spatiu neutru ! Habar n-am ce inseamna, dar e de actiune buna si de aia e filmul preferat. Traian G. si Sfarsit ! Mai clar, [ToateVariantele] fiecare care ii place de asta e si [Paradox] pe orice Credinta. Traian G. si Sfarsit de Tot !

TestDeTestare
1 noiembrie 2022
Nota: Decodare pe Credinta

Ideea e asa. Aici e exact cit scrie pe articol, e loc bun si tot ce trebuie. Dar aici se termina, la mine nu este mai mult. Era dintr-un motiv privat si atita. E de interes, e maculatura fara sens fiecare cum doreste. La mine e cu tigari si cafea doar din alea de-ale mele ! Vedeti si la nume si cine a scris si cum habar nu aveti cine ! Am zis tot pe aici pe undeva la rubrica demonstratia. E Haiducul fara de nume si suflet. Pe asta si Potera il cauta si habar n-are de algoritm. Sanatate si Credinta !

NeclaritateCuDiscriminare
1 noiembrie 2022
Pt. Claritate de Anonimitate [Statistica de Vapor]

"Cind am fost tinar si am invatat, era bine pe la noi cu [Ion are Cartofi si Ileana Friptura, dar inca nu s-au intilnit pe nava. Impreuna papa bine : Friptura cu Cartofi]. Trebuie si noi sa ne adaptam la mersul novator si bunele relatii interetnice cu palinca. Asa e frumos si moral. [Traienel n-are ardei dar Ilona e buna gospodina, impreuna cu papricasul e ceardas de ribizli negru cu arcus de aluna si acompaniament de Fulas]. Cam asa e situatiunea si la Greierasul de Campie cu armonie de gombo fonetic dres pe alocuri cu tocuri de radacina afina. Claritate statistica de mazgalici fara culoare cu suflet daruit dar neprimit. Mai simplu, mai cititi odata cu atentie de poza articolul si intuiti rolul MiculuiMazgaliti pe Graficul de Intelegere !"

Legea celor 10
2 noiembrie 2022
Istorie de Almas

Cum zice la noi, Duminica cum trebuie asa era vorba ! La altii cum au obiceiul la Kabbalah de Diwali, aduc si ei ce au prin cuptor, mai spun o poveste mai o apa ca si acolo la fel ca si noi, astea sint vremurile. La fel si aici, mai glumim cu sau fara haz (era draperie - adica steag de prezentare cu stema) dar si aici in pp. mai asa cum e potrivit. E vorba de imagine, pai vine si traducerea dar acuma contexul asta international de la noi sint interferente pe delfin !

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.623 secunde