Un nou program educațional al BNR, la Universitatea "Ovidius"

401
Un nou program educațional al BNR, la Universitatea
Universitatea "Ovidius" din Constanța găzduiește, în perioada 3 - 7 septembrie, ACADEMICA, cel mai nou program educațional al Băncii Naționale a României. În deschiderea manifestării, în data de 3 septembrie, dr. Cristian Popa, viceguvernator BNR, va susține conferința "Provocări pentru activitatea Băncii Centrale în contextul internați internațional actual", începând de la ora 11, în Campus Corp B, Amfiteatrul II, etaj 1.

"ACADEMICA BNR" este un proiect dedicat cadrelor didactice universitare și vizează extinderea ariei de activități la nivelul formatorilor, recunoscând astfel importanța crucială a acestora în modelarea viitorilor specialiști în economie. Pilotat în anul 2011 sub forma unei școli de vară în cadrul proiectului "BNR-Zilele porților deschise pentru studenții economiști", forumul-dezbatere s-a bucurat de implicarea activă a profesorilor și cercetătorilor, fapt ce a determinat transformarea acestuia într-un un proiect distinct, începând cu anul 2012. Reprezentanții universităților partenere în cadrul proiectulului Academica se vor întâlni atât într-un cadru formal, în sesiuni interactive de lucru, dar și virtual, prin intermediul forumului online găzduit de pagina de internet a băncii centrale (www.bnr.ro) pentru a dezbate teme de actualitate din domeniul financiar - bancar, dar și aspecte referitoare la concepte și strategii la nivel macroeconomic.

Prima ediție din acest an s-a desfășurat în perioada 7-8 martie, la sediul central al BNR, reunind cadre didactice de la facultăți de profil economic din 12 universități partenere, membri ai Consiliului de administrație al BNR, specialiști ai Băncii Naționale a României, reprezentanți ai Academiei Române, precum și ai Asociației Române a Băncilor, Consiliului Fiscal, Centrului de Cercetări Financiare și Monetare, Institutului de Cercetări Economice, Institutului Bancar Român.

Universitatea "Ovidius" din Constanța este un partener constant al Băncii Naționale a României, proiectele comune cuprinzând numeroase conferințe și seminarii pe teme de actualitate. "Prin acest tip de proiecte educaționale se impulsionează cooperarea dintre universități de prestigiu din învățământul economic românesc și mediul bancar pe probleme specifice, deschizându-se noi orizonturi cercetării aprofundate în domeniul economic. Astfel, avem posibilitatea să beneficiem de experiența și cunoștințele specialiștilor din domeniul bancar", a declarat rectorul Universității "Ovidius", prof.univ.dr. Dănuțț Tiberius Epure.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Școala începe pe 17 septembrie
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Încă o săptămână de vacanță?
Vineri, 10 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Melancolia actorului, la Ovidius
Pagina a fost generata in 1.4584 secunde