Din martie 2012

Concurs Un nou rector la Universitatea "Ovidius"

573
Un nou rector la Universitatea

Articole de la același autor

În baza noilor prevederi ale Legii Educației Națio-nale nr. 1 din 2011, miercuri, 22 iunie, la Universita-tea "Ovidius", mai precis în cantina situată pe b-dul Mamaia nr. 124, se organizează referendumul universitar pentru stabilirea modalității de desemnare a rectorului.
Ceea ce urmează a se vota se referă la cele două modalități pe care art. 209 din lege le prevede, și anume va fi stabilit dacă viitorul rector va fi ales pe baza unui concurs public sau prin vot universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.
Mandatul actualului rector, prof. univ. dr. Victor Ciupină, încetează în luna martie a anului viitor. Cu o carieră ce a debutat ca profesor de fizică la Liceul "Mihai Eminescu", în perioada 1964-1968, prof. Ciupină se află la cea de-a doua legislatură ca rector. În septembrie anul acesta, va împlini 70 de ani, așa încât, conform prevederilor legale (art. 289, alin. 1 și 2), îi este interzis să mai ocupe funcții de conducere. Reamintim că Legea educației prevede ca pensionarea profesorilor universitari să se facă la împlinirea vârstei de 65 de ani, cu pierderea calității de titulari.
Revenind la referendumul de pe 20 iunie, din componența biroului electoral universitar vor face parte prof. univ. dr. Corneliu Amariei, S. l. univ. dr. Gabriela Drăghici, prof. univ. dr. Ion Botescu, conf. univ. dr. Marius Skolka, jurist Loredana Maximilana Dan, Felix Panait și Alexandru Stanciu, reprezentanți ai studenților.
Surse din cadrul Universității "Ovidius" progno-zează că, în urma referendumului, alegerea viitorului rector se va face pe baza votului universal. Votul public ar presupune o foarte laborioasă și îndelungată selecție, întrucât legea precizează formarea unei comisii din 50% membri ai universității și 50% personalități științifice și academice din afara universității, din țară și din străinătate.
Desemnarea viitorului rector se va face în perioada 1 decembrie 2011 - 15 martie 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1108 secunde