Un spectacol de adânc prost gust, în regia lui Dan Tudor

438
Casa de Cultură Constanța a găzduit, recent, un spectacol-eșec: "D‘ale Carnavalului", una dintre piesele de căpătâi ale operei lui Caragiale, în regia lui Dan Tudor. De la care ne-am fi așteptat, pentru că tot e în floarea vârstei, să aducă o viziune originală asupra piesei marelui dramaturg, sau măcar să se axeze pe montările clasice, pentru a păstra, astfel, o anumită decență teatrală. Nu s-a întâmplat nici una, nici alta.
Replici lălăite, scene din care nu se înțelegea nimic dacă nu știai deja povestea, un fel de "hai să termi-năm cu asta odată, uitați-vă la tot, vrem să plecăm și noi acasă". Din nefericire, Adriana Trandafir, distribuită în spectacol, a acceptat această înjosire, în ciuda potențialului său artistic.
De neînțeles, complet scoase din tipare (în sensul rău al cuvântului), au fost și decorurile: câteva rogojini aruncate ca decor, niște tigăi triste pe care actorii le-au folosit în locul măștilor de carnaval, dintr-o prea mare dorință de a schimba ceva, probabil. Și costumele! OMG! Dacă a fost un experiment, atunci acesta a eșuat, iar dacă asta a vrut să spună poetul, că putem să ne batem joc de amorul artei de Caragiale, atunci s-a înțeles mesajul.
Nu se știe cât de mult s-a reușit o schimbare, poate vom afla când vom putea sta complet treji la spectacol. (A nu se înțelege că am dormit în timpul spectacolului. Nu se putea din cauza zgomotelor bizare care veneau de pe scenă).
Din distribuția spectacolului au mai făcut parte: Andrei Duban, Magda Catone, Romică Țociu, Cornel Palade, Tomi Cristin, Eduard Adam, Mihai Ciucă. Scenografia a fost realizată de Doru Zanfir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5127 secunde