Un tangou și-o chitară se întâlnesc azi la teatru

375
4
Un tangou și-o chitară se întâlnesc azi la teatru - untangou-1354712392.jpg

Un trubadur al zilelor noastre si tangoul secolului trecut va așteaptă astăzi, 5 decembrie, de la ora 19:00, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" la spectacolul "Un tangou și o chitară".


Vor cânta mezzosoprana Gabriela Dobre, Constantin Botezatu la chitară, Daniel Sărăcescu la pian și ansamblul Mandolinata. 
"E un melanj de muzică veche românească", ne-a explicat  Gabriela Dobre.

Compozițiile lui Ion Vasilescu autorul unor frumoase și cântate tangouri și cântece de pahar precum "Cel mai frumos tango din lume", "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara", "Dă-i cu șprițul pân la ziua" "Glasul roților de tren") și muzica folk a lui Costel Botezatu se vor împleti în așteptarea lui Moș Nicolae.


Comentează știrea

selectiv
5 decembrie 2012
rabdare

vrem sa ne-ntalnim sambata seara sa ascultam glasul rotilor de tren si am da si cu spritul pan'la ziua, macar pana la venirea lui mos Nicolae! Pe urma sa vezi ce tangouri dansam!

public
6 decembrie 2012
impresionant

un spectacol al amintirilor, cu nostalgie pentru frumoasa muzica a secolului trecut , interpretata cu multa sensibilitate de Gabriela Dobre . Foarte frumoasa si plina de umor prestatia folkistului Costel Botezatu, dragalasi copilasii cu mandolinele. O seara cu totul reusita. Bravo!

valentina
6 decembrie 2012
asa imi place, bravo opera Oleg Danovski!

uite-asa im place sa fiu spectator, adus aproape de artisti si invitata sa cant impreuna cu ei. Si cum sa nu canti tangoul de demult si celebra Tarancuta, cand toata sala canta in cor, mai ales cei mai in varsta, care stiau cuvintele si fredonau cu lacrimi in ochi! Bravo si curajosilaor si sensibililor tineri care s-au ridicat si au dansat, nu ca niste profesionisti, ci ca niste iubitori de frumos! Teatrul Oleg Danovscki face cinste constantenilor si arata ca ii pasa de ei, felicitari!

Andrei Berechet
6 decembrie 2012
era vorba despre altceva

articolul se referea la compozitiile maestrului Ion Vasilescu, un titan al muzicii romanesti adevarate, dar spectacolul a fost unul plin de sensibilitate, cu piese precum "Nu ma uita", "Nu-ti pare rau", "Tangoul de demult", Tarancuta, tarancuta" si slagarul lui Temistocle Popa, "Lalele" alaturi de cantecele pline de spirit si cu melodii frumoase ale lui Costel Botezatu. A fost cu mult bun simt si frumos.

Răspuns la: rabdare
Adăugat de : selectiv, 5 decembrie 2012
vrem sa ne-ntalnim sambata seara sa ascultam glasul rotilor de tren si am da si cu spritul pan'la ziua, macar pana la venirea lui mos Nicolae! Pe...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Lansări de carte
Joi, 29 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori de școli schimbați
Pagina a fost generata in 1.6028 secunde