Un trainer din Ungaria vă învață cum să desenați cu emisfera dreaptă

229
Un trainer din Ungaria vă învață cum să desenați cu emisfera dreaptă - untrainer-1564205345.jpg

Articole de la același autor

Szalontai Mihály Gyopárka, trainer oficial de desen, va organiza în perioada 9-11 august, la Constanța, un workshop, care are ca scop dezvoltarea și accesarea părții drepte a emisferei cerebrale. Specialistul s-a reîntors de patru ani în România, păstrându-și viziunea de a transmite oamenilor ceea ce a învățat el și a descoperit de-a lungul timpului prin practicarea desenului cu emisfera dreaptă. Locul de desfășurare a cursului urmează a fi anunțat. 


El este de părere că desenul este o abilitate de bază care necesită câteva componente, dar după achiziționarea acestora, omul va fi capabil să deseneze. Pentru a avea abilitățile de bază de a putea desena o persoană, un peisaj sau un obiect, este nevoie de achiziționarea a cinci abilități secundare. Aceste deprinderi sunt legate de percepție.  Trainerul spune că abilitatea de a desena poate fi învățată de oricine, iar pilonul de bază ar fi viziunea artistică pe care o poți asimila în cadrul unui astfel de curs, unde aveți ocazia de a învăța prelucrarea artistică a informației vizuale. 


"Desenul, pe lângă faptul că este util și interesant, deschide alte căi: dezvoltă capacitățile, crește stima de sine, dezvoltă capacitatea de a lua decizii și de a rezolva problemele, dezvoltă creativitatea. Exercițiile cursului de desen vizează dezvoltarea capacităților perceptive și nu tehnicile, astfel va apărea propriul stil valoros de desen. De ce este bun desenul cu emisfera dreaptă? Prelucrarea informațiilor cade în sarcina emisferei drepte, astfel dacă se va realiza un desen cu emisfera stângă va fi decepționat din cauza eșecului. Pentru a putea realiza o pictură cât mai reală, trebuie utilizat modul vizual, care este legat de emisfera dreaptă.  În timpul rezolvării celor mai multe probleme, ambele emisfere conlucrează, excepție făcând cazul în care desenați un obiect sau o persoană vizualizată. În acest caz, emisfera dreaptă este cea mai mult folosită din cauza modului vizual. Modul emisferei drepte este cel intuitiv, subiectiv, asociat, holistic, independent de timp, și acele activități care vă relaxează", a explicat el. 


Ca urmare, în cadrul workshop-ului se va aborda desenarea portretului, care este o temă potrivită pentru emisfera dreaptă, specializată în recunoașterea fețelor și pe distingerea fină, care asigură asemănarea. În al doilea rând, desenarea fețelor ajută în întărirea simțului proporțiilor, deoarece proporțiile sunt partea integrantă a desenării portretului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8738 secunde