Concurs "Un veac de singurătate", cel mai influent roman din ultimii 25 de ani

414

Articole recomandate

Romanul "Un veac de singurătate" al lui Gabriel Garcia Marquez este cel care a influențat cel mai mult literatura universală în ultimii 25 de ani, potrivit unui sondaj realizat între scriitori de diferite naționalități de revista literară internațională "Wasafiri".
Romanul lui Marquez a fost singurul ales de cei mai mulți ca fiind cel mai influent în scriitura la nivel mondial. "A învățat vestul cum să citească o realitate alternativă și a deschis calea pentru scriitorii non-vestici, cum sunt eu și alți scriitori din Africa și Asia. În afara faptului că este o carte uimitoare, a învățat cititorii vestici toleranța pentru alte perspective", consideră scriitorul ghanez Nii Ayikwei Parkes.
Pe lista celor 25 de scriitori care au participat la sondaj au fost alese ca fiind influente și memoriile lui Barak Obama, "Dreams from My Father". Alte cărți nominalizate ca fiind cele mai influente în ultimul sfert de veac sunt "Lolita" de Vladimir Nabokov, "The Stories" de Raymond Carver, "The Famished Road" al lui Ben Okri și "Disgrace", scrisă de JM Coetzee. Salman Rushdie a fost singurul scriitor ales cu două romane – "Versetele satanice" și "Copiii din miez de noapte".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7385 secunde