Concurs Au plecat lăcustele… a revenit Tudor Gheorghe!

386
Au plecat lăcustele… a revenit Tudor Gheorghe! - 91bddefc9ad9dbaf5dda35f00081a00a.jpg

Articole de la același autor

"V-am promis că voi reveni atunci când vor pleca lăcustele!". Astfel și-a introdus în atmosfera concertului de vineri, 25 septembrie, intitulat "Anotimpurile mele Vară-Toamnă 2009", maestrul Tudor Gheorghe publicul drag de la Constanța. Și a mai făcut o mărturisire fanilor săi de la malul mării: "V-am simțit că nu erați în sala Teatrului de vară Soveja, când Televiziunea Română m-a invitat să susțin un recital la Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc. Pentru că voi știți prea bine că mie nu-mi place să se aplaude în timp ce cânt", aceasta fiind în opinia sa o crasă dovadă de incultură.
Ce a urmat după aceste declarații de dragoste mai greu poate fi descris în pagini de ziar, pentru că, în general, concertele acestui trubadur de mare patos românesc se trăiesc. Nu la intensitate maximă, nu e cazul să exagerăm, pentru că i-am jigni pe cei care au fost la concertele unui Placido Domingo sau ceva de genul. Dar cu acel fior al românului nostalgic după cultură de calitate, care nu adoră "Noră pentru mama", "Test de fidelitate" sau emisiunile lui Dan Capatos ori SENZAȚIONESCUL OTV (lista rămâne "larg" deschisă pentru cunos-cători). Asta explică și faptul că media de vârstă a publicului la concertele lui Tudor Gheorghe este una ridicată, cei de vârsta a treia luând de fiecare dată cu asalt Casa de Cultură din Constanța, cu conștiinciozitatea melomanului statornic îndrăgostit de genul pe care maestrul îl aduce cu sine.
De data aceasta, alături i-a stat o "puternică" orchestră, cea a Teatrului "Nae Leonard" din Galați, care, dimpreună cu corul, ambele sub bagheta tânărului Marius Cristescu, au smuls ropote de aplauze, bisuri îndelungi. A fost frumos, a fost duios să asculți versurile unui Topârceanu, Arghezi, Labiș, dar și ale câtorva poeți contemporani, unii dintre ei prieteni cu trubadurul, pe ritmuri simfonice.
Mereu așteptat cu drag și maximă plăcere, Tudor Gheorghe reușește ceea ce n-au reușit cei 20 de ani pe care îi vom sărbători DEGEABA în decembrie: SĂ FACĂ ROMÂNII FERICIȚI! Concluzie împărtășită și de Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură constănțene, motiv pentru care îl invită pe maestru de fiecare dată când are prilejul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.185 secunde