Concurs Cel mai bun muzician al Hong-Kong-ului a concertat la Teatrul "Oleg Danovski"

358
Cel mai bun muzician al Hong-Kong-ului a concertat la Teatrul

Articole recomandate

Un concert impresionant al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii și Filmului din China a avut loc vineri, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", sub genericul Festivalul Cultural Chinez.
Artiștii instrumentiști au pus oferit un spectacol plin de grație și măiestrie, programul lor conținând momente din lucrări ca "Dansul tribului", de Liu Tieshan, "Fata cu părul de gheață", de Yan Jin Xuan, "Urzirea năvodului", de Wang Min, "Humoreska", de Bao Yuankai sau "Hora staccato" de Dinicu – Heifetz.
Din program nu a lipsit nici Chopin, pianista Chen Qingzhi aducându-i un omagiu prin remarcabila sa interpretare. Artista a participat la concerte și festivaluri din întreaga lume, printre care Festivalul Internațional de la Milano și Festivalul Internațional de la Berlin. A studiat cu profesorii Li Qifang și Xie Huazhen, fiind, de doi ani, membră a Ochestrei Simfonice a Radiodifuziunii și Filmului din China.
Plină de vigoare a fost și interpretarea solistului violonist Li Chuanyun, tânărul artist ale cărui performanțe sunt recunoscute internațional. Este considerat unul dintre cei mai mari violoniști ai Chinei, maestrul violonist Ruggiero Ricci privindu-l ca pe un artist intuitiv, temperamental și puternic. "Are toată recuzita ne-cesară", spunea prof. Ricci într-un interviu, în 2004.
La Conservatorul Național din China, Li Chuanyun l-a avut ca profesor pe Yaoji Lin, fiind apoi călăuzit pe drumul muzicii de Dorothy DeLay și Itzhac Perlman, la Julliard.
Premiile au început să vină de timpuriu, artistul chinez fiind distins cu premiul I la Concursul "Henry Wieniawsky", pe când avea doar 11 ani, fiind laureat cu același premiu și la Concursul "Nakamichi" de la Aspen, SUA, din 1998.
Considerând vioara sufletul său pereche, așa cum afirma într-un interviu, Li Chuanyun a susținut concerte pe toate continentele, primind, în 2003, premiul pentru "Cel mai bun muzician" al Hong-Kong-ului și Discul de Aur al Republicii Populare Chineze pentru înregistrările din 2008.
Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Populară Chineză și România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6811 secunde