Unde puteți duce copiii în week-end, la Constanța

138
Unde puteți duce copiii în week-end, la Constanța - filmdedeseneanimate-1510940527.jpg
Cei mici au șansa, week-end-ul acesta să se delecteze și cu un film de desene animate, dar și cu un teatru de păpuși. Duminică, 19 noiembrie, de la ora 10.00 și apoi de la ora 11.00, copiii sunt așteptați la Teatrul de Tineret și Copii "Căluțul de Mare" la o nouă întâlnire cu "Capra cu trei iezi", în regia lui Gabriel Apostol. Scenariul este semnat de Cristian Pepino, scenografia de Daniela Drăgulescu, iar muzica de Dan Bălan.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani și durează 55 de minute. Spectacolul "Capra cu trei iezi" nu lasă deloc un gust amar așa cum se-ntâmplă citind povestea lui Ion Creangă. Gabriel Apostol, semnatar al scenariului și regiei spectacolului inspirat din povestea lui Creangă, reușește să creeze un spectacol de vioiciune, cânt, dans și umor.

Ca urmare, morala poveștii este clară: "după faptă și răsplată". Aici, iezii neascultători și obraznici sunt păcăliți și înghițiți de crudul, perfidul și lacomul lup, iar maleficul lup este pedepsit și aruncat în foc de înțeleapta și iubitoarea mamă capră, ajutată de iedul ei cel mic, harnic și cuminte.

Finalul spectacolului îi aduce la viață pe iezi, dar și pe găinile înghițite de lup, spre încântarea și bucuria tuturor spectatorilor care părăsesc sala de spectacol încântați că răul a fost pedepsit, iar tristețea și suferința sunt dominate de vioiciune.

De asemenea, copiii sunt invitați, sâmbătă și duminică, de la ora 12.30, la cinema Cityplex Tomis Mall, să vizioneze pelicula franțuzească "Le roi et l’oiseau" ("Regele și pasărea cântătoare"). Filmul de animație încheie, astfel, lista peliculelor prezentate la Constanța în cadrul Festivalului de Film Francez. 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Te iubesc,  dar nu pe tine",  la Casa de Cultură
Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Desculț în parc",  pe scena  Teatrului de Stat
Pagina a fost generata in 0.1817 secunde