Unitățile de învățământ constănțene, la ceas aniversar

394
Unitățile de învățământ constănțene, la ceas aniversar - cb053134713bae13f0f93f001507c361.jpg

Articole recomandate

Școala "Dr. Constantin Angelescu" – o instituție cu veche tradiție
Vineri, 20 noiembrie, fosta Școală nr. 11 de pe str. Călărași nr. 48 a devenit Școala cu clasele I-VIII "Dr. Constantin Angelescu". Motiv întemeiat pentru ca foști și actuali dascăli ai școlii, împreună cu foști și actuali elevi ai școlii să participe la sărbătorirea evenimentului într-un cadru cu totul deosebit.
Cunoscută odinioară drept Școala mixtă nr. 7, instituția este una dintre cele mai vechi școli din orașul Constanța, fiind înscrisă în tradiția învățământului dobrogean. A fost pe rând Școală primară de băieți și fete nr. 7, funcționând în două corpuri de școală, apoi Școală primară mixtă nr. 7. Uneori a fost identificată și ca Școală primară de băieți și fete nr. 3, cu sediul pe str. Ionel I.C. Brătianu nr. 48 și apoi Kalinin (actual strada Călărași). La parterul acestei școli a funcționat Grădinița de copii nr. 8 care se întâlnește în diverse documente ca "Grădina de copii sau Școala froebeliană".
În 1923, cu ocazia vizitei ministrului Instrucțiunii Publice Constantin Angelescu la Constanța, acesta semna actul de începere a construcției acestei școli, act ce era așezat la temelie. Lucrările la localul actual de școală au fost finalizate la sfârșitul anului 1927, când aflăm că la 10 noiembrie 1927 Școala primară mixtă nr. 7 se mută în localul ei de pe strada Călărași colț cu strada Ștefan Mihăileanu.
La ora actuală, școala numără mai multe săli de clasă, laboratoare, cabinete, un laborator de informatică (sistem AEL), o sală de sport, teren de sport (fotbal, volei, baschet), chiar și o cantină socială sub patronajul Bisericii.

Școala "Remus Opreanu" și-a deschis larg porțile
Joi, 19 noiembrie, Școala cu clasele I-VIII "Remus Opreanu" din Constanța a organizat Ziua porților deschise, acțiune înscrisă în șirul manifestărilor dedicate sărbătoririi școlii. În acest sens, elevii claselor I-IV i-au întâmpinat pe viitorii școlari și preșcolarii din grădinițele din apropiere.
Manifestările vor continua marți, 24 noiembrie 2009, cu o serie de activități educative: serbări, concursuri, dramatizări, expoziții de desene și întreceri sportive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8925 secunde