Universitatea "Andrei Șaguna" se implică în viața liceenilor constănțeni

205
Ieri, Facultatea de Psihosociologie a Universității "Andrei Șaguna" a organizat workshop-ul cu titlul "Merg la școală fără frică", la Colegiul Comercial "Carol I" din Constanța. 

Plecând de la adevărul că violența în școli reprezintă o problemă serioasă a societății actuale, ale cărei efecte pot dăuna tinerilor și întregii comunități, profesorii Universității "Andrei Șaguna" vin în întâmpinarea elevilor pentru a-i conștientiza cu privire la factorii care facilitează amplificarea violenței în școli și consecințele acestui alarmant fenomen. Workshop-ul și-a propus să promoveze strategii de prevenire și combatere a violenței în școli, prin implicarea activă a elevilor și cadrelor didactice în acțiuni care vor transforma școala într-un mediu mai prietenos, propice dezvoltării armonioase a tinerilor. 

Tot Facultatea de Psihosociologie a Universității "Andrei Șaguna" va organiza workshop-ul cu titlul "Inteligența emoțională și viața sentimentală a tinerilor", joi, 13 decembrie, începând cu ora 17, la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța. Sentimentele ocupă un loc dominant în viețile adolescenților, ceea ce poate genera serioase probleme de viață. Pentru aceasta, profesorii universității constănțene vin în întâmpinarea elevilor pentru a-i ajuta să înțeleagă mecanismele de funcționare ale inteligenței emoționale. Pe lângă dezbateri pe această temă, elevii vor avea ocazia de a-și evalua, cu ajutorul unor teste specifice, inteligența emoțională, fapt ce va conduce la îmbunătățirea calității vieții lor afective. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Balul Bobocilor șaguniști
Pagina a fost generata in 0.7554 secunde