Universitatea Maritimă din Constanța, gazdă a Campionatului Național Dinghy 2021, organizat de Federația Română de Yachting

713

Articole recomandate

Federația Română de Yachting, împreună cu Universitatea Maritimă din Constanța a organizat Campionatul Național Dinghy 2021, cel mai important eveniment al anului la capitolul vele și veliere - ambarcațiuni ușoare.

Cursele au debutat sâmbătă 21 august pe lacul Siutghiol pentru clasele Optimist și ILCA 6.

Micuții sportivi de la clasa Optimist au fost în număr de 35, printre ei numărându-se copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, iar la clasa ILCA 6 vârstele celor 22 de concurenți au variat de la 16 la 62 de ani. „De altfel, navigatul cu vele ușoare este un sport care poate fi învățat la orice vârstă și avem, la nivel internațional și concurenți care participă la peste 80 de ani” a declarat prof. Alexandru Micu, președinte al Federației Române de Yahting.




Vântul potrivit și temperaturile prielnice au făcut ca în primele două zile să se desfășoare 4 regate la clasa Optimist și alte 5 la clasa ILCA 6.

Rezultatele Campionatului Național Dingy pot fi consultate accesând pagina de internet fry.ro/competitii.php.

Premierea a avut loc la Baza Nautică a Universității Maritime din Constanța, strada Cuarțului nr.2 și a putut fi urmărită live pe pagina de Facebook a Federației.

În cardul Universității Maritime Constanța, în afară de orele de educație fizică specifice, există Cercul Sportiv de Yahting, condus de prof. Alexandru Micu. De altfel, UMC organizează, an de an, Regata Universităților din Constanța.



***

Universitatea Maritimă din Constanța oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică.

Pe plan internațional, UMC a asumat un rol activ în asociațiile de profil, dezvoltând relații de cooperare și consultanță cu entitățile relevante din domeniul maritim.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3802 secunde