Universitatea "Ovidius" a aniversat "Ziua Dobrogei" și la Tulcea

214
Dobrogea și locuitorii săi au o veritabilă "zi națională", ziua de 14 noiembrie. Cu 134 de ani în urmă, în această zi, Principele Domnitor Carol a emis o Proclamație către locuitorii Dobrogei și un Ordin de zi către Armată, ambele marcând momentul solemn al revenirii provinciei danubiano-pontice în componența statului român. 


După mai mult de patru secole de dominație otomană, provincia istorică Dobrogea începea evoluția către modernitate, având ca moștenire insuficienta dezvoltare economică, pe de o parte, iar pe de alta, multiculturalismul tolerant, aducător de tradiții specifice.

Miercuri, 14 noiembrie, a avut loc, la Muzeul de Artă din Tulcea, o manifestare științifică, cu participare din partea Facultății de Istorie și Științe Politice, Universitatea "Ovidius" din Constanța.

Manifestarea s-a încheiat printr-un moment artistic, susținut de elevi deosebit de talentați ai Liceului de Artă "George Georgescu" din Tulcea. Oaspeții constănțeni au avut ocazia să viziteze, de asemenea, "Casa Avramide", o splendidă bijuterie arhitectonică, recent restaurată, aflată în patrimoniul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale, o dovadă în plus a prețuirii de care se bucură, în rândurile contemporanilor, istoria orașului dunărean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4025 secunde