Urmările concursului de directori: zeci de școli constănțene își aleg... șefii prin vot

11628
13
Urmările concursului de directori: zeci de școli constănțene își aleg... șefii prin vot - fondurmarileconcursului-1479660056.jpg
La aproape două luni și jumătate de la declanșarea primului concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, după opt ani de la ultima "rundă", județul Constanța contorizează câteva zeci de unități de învățământ rămase… în coadă de pește. 


Reamintim că la acest concurs s-au pus la "bătaie" 279 de posturi: 197 pentru directori și 82 pentru directori adjuncți, fiind depuse 238 de dosare. În proba scrisă au intrat 226 de candidați, dintre 30 au fost respinși și doi nu s-au prezentat. 
La finalul celei de-a doua runde, a evaluării CV-ului și a interviului, am mai numărat 42 de respinși. 


La întrebarea "Ce se va întâmpla cu unitățile fără conducere?", inspectorul general școlar Zoia Gabriela Bucovală a informat: "În conformitate cu art. 24 alin.(1) din Metodologia privind organizarea și desfă-șurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, pe posturile de director/director adjunct neocupate prin concurs se detașează în interesul învățământului cadre didactice propuse de consiliile profesorale ale unităților de învățământ respective". Adică, începând de astăzi și până pe 7 decembrie, obligatoriu în toate unitățile de învățământ amintite vor avea loc consiliile profesorale, la finalul cărora vor fi transmise propunerile supuse votului. 


Unitățile de învățământ constănțene care nu au nici director și nici director adjunct sunt Școlile nr. 43, 37, 33, 31, 23, 22, 14, iar din județ, Școlile nr. 2 și "Mircea Eliade" din Cernavodă, "Sfântul Andrei" din Mangalia, "Ion Ghica" din Tortoman, "A. Ghencea" din Săcele, Istria, Pantelimon, Pe-cineaga, Poarta Albă, Rasova, Vulturu, Liceele Tehnologice "Dimitrie Leonida", "Virgil Mad-gearu", Liceele Teoretice Bă-neasa și "Emil Racoviță" Techirghiol, Colegiul "Vasile Pârvan", Grădinițele "Licurici" Ovidiu, "Rița Gărgărița" Agigea, "Roboțel", "Căsuța de turtă dulce", "Lumea poveștilor", "Steluțele Mării", 45 și 53 - toate din Constanța, "Lucian Grigorescu" și "Ion Creangă" Medgidia, nr. 3 Mangalia, "Albatros" Năvodari. 


Acestora li se adaugă alte câteva unități care nu au director adjunct, printre care Colegiul "Mircea", Școlile "Dan Barbilian" sau "Nicolae Iorga", ori cele care au adjunct, dar nu au… "plin" cum ar fi Școlile nr. 8 sau nr. 29. 


Nu contestați nota colegului! 


Tot începând de astăzi, se pot depune contestațiile, în intervalul orar 8-16.30, iar pe 23 noiembrie, în intervalul orar 8-12. 
Contestația la proba de interviu, redactată conform unui model oferit de ISJ Constanța pe site-ul oficial, se depune la registratura inspectoratului școlar. 


Candidații sunt atenționați asupra următoarelor aspecte: nu pot contesta decât proba de interviu; în situația în care contestația este însoțită de alte documente, acestea nu vor constitui obiectul soluționării contestației; în situația în care au candidat pentru mai multe funcții, respectiv unități de învățământ, trebuie să depună câte o contestație separată pentru fiecare funcție, respectiv unitate de învățământ pentru care doresc să conteste punctajul obținut la proba de interviu; nu pot contesta punctajul obținut de alți candidați. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Vasilica
21 noiembrie 2016
gradinita Licurici

Urmaresc de aproape trei ani degradarea activitatii educationale in orasul Ovidiu, de cand Scupra si-a pes directorii politici( nevasta-sa, Tacciu care a fost recompensata ca punea salata in campanie la Poiana, aceasta Sirbu mirela o incapabila care la concurs a fost ultima cu 25 de puncte) . Amfost cadru didactic pana in anul 2002, dar asa mizerie comandata politic de un primar care nu urmareste decat voturi nu s-a mai intamplat, Copii de la Licurici manaca pe holuri, intr-o mizerie de neimaginat, eu mi-am retras nepotii de acolo, cand era directoarea de serviciu pleca si lasa copii cu femeile de ser viciu.. asa mizerie nu s-a mai intamplat niciudata. Cer si sustin desfiintarea Inspectoratelor Scolare care detin functii politice (veizi Zoia Bucovala ) care au finantat PNL-ul cu sume uriase, dar corectitudine zero euro! Sunt multe de spus dar nu asculta nimeni. La acest grup scolar bucataresc din Ovidiu ANUL ACESTA EXAMENUL DE BACALAUREAT VA FI UN FIASCO, Dottore Scupra si-a luat alt job pe la Centrul cultural cu un salariu mai mare decat al unui parlamentar!!!!!!!!!!!!!!

Cineva din interiorul gradinitei
21 noiembrie 2016
Vasilica are dreptate

Daca in toate unitatile de alimentatie publica se fac controale de catre cei de la Sanipid, tin sa va anunt ca la noi la Licurici nu avenit nimeni sa vada ca acsti copii mananca pe hol la usa WC-ului, politica e mai presus de sanatatea copiilor si inca ceva, mama fostei directoare Sirbu vine zilnic la masa si mai ia si la sufertas pentru acasa, rusine mare, plus ca are si niste nepoti de la Navodari care manaca din banii nostri de la Ovidiu, si manaca ce-i mai bun nu ca celalti. Sa vedem ce va face noua directoarepropusa de Sirbu si sustinuta de Scupra , tot mizeriii ca de...sangele apa nu se face.

Răspuns la: gradinita Licurici
Adăugat de : Vasilica, 21 noiembrie 2016
Urmaresc de aproape trei ani degradarea activitatii educationale in orasul Ovidiu, de cand Scupra si-a pes directorii politici( nevasta-sa, Tacciu...
Popescu
21 noiembrie 2016
Dreptate

In sfarsit colectivul Scolii nr 8 va scapa de aceasta incapabila director Vriscu Zoita care a reusit sa decada aceasta scoala. Pana acum vreo 10 ani Scoala 8 era printre scolile cu cele mai bune rezultate dar prin venirea acestei doamne a ajuns de rasul orasului

cadru didactic
21 noiembrie 2016
Intrebare

Mai este nevasta lui Scupra director de liceu???( din invatator)

cadre didactice
22 noiembrie 2016
verificari la sange

Inspectoratul sa treaca la actiune si sa nu mai ascunda sub pres mizeriile cu care s-au obisnuit sa traiasca in fiecare zi. Nu va mai faceti ca nu intelegeti! Treceti la verificari in fiecare scoala si aratati-ne apoi un RAPORT in care sa faceti pubice scolile care obliga elevii sa cumpere culegeri si cartile profesorilor care le predau la scoala. Intrati la ore si cereti elevilor sa puna pe banci toate auxiliarele si culegerile cumparate de la profesori. Mizeriile acestea trebuie sa aiba un sfarsit. Daca inspectoratul se pretinde curat in actiuni face acest lucru, daca are alte interese se face ca n-a priceput ce cerem noi aici. Va veni vremea cand nici noi cadrele didactice n-o sa mai putem intelege ce o sa cereti voi de la inspectorat, chiar daca legea va fi clara, ne vom face si noi ca nu prea auzim sau suntem prea ocupati cu altele. "CE-AI SEMANATA AIA CULEGI, CE DAI AIA PRIMESTI..."

profesor
22 noiembrie 2016
BANII SCOLII

La intrarea in scoli, pe hol sau la avizier vrem sa vedem ce bani au primit directorii de la primarii si pe ce i-au cheltuit. Directorii vin si pleaca, cu sau fara concurs iar anul scolar trece cu tot cu acesti directori trecatori care au confundat bugetul scolii cu propriul buget si nu mai dau socoteala pentru achizitiile care n-au avut nici o contributie pentru calitatea invatamantului ci doar pentru satisfacerea proprilor dorinte in functie de interesele proprii. De ce nu se afiseaza, de ce nu exista transparenta, sa vada si parintii pe ce s-au cheltuit banii? De ce se tin ascunse aceste cifre? Ce interese aveti? Exista in C-ta vreo scoala care are afisat la avizier sau pe holul scolii sa vada si elevul/parintele/dascalul pe ce cheltuie consiliul de administratie banii din bugetul primariei si al statului? Poate daca inspectoratul incepe el prima data sa dea un exemplu va da si directorul1 Ce spuneti? Inspectoratul, dorim sa afisati public pe forum banii primiti de la stat si cum i-ati distribuit. Vrfem si noi parintii sa stim ce faceti cu banii pe care ii aveti din contributia noastra, pentru ca noi parintii platim taxe si impozite pe care statul le distribuie apoi scolilor. Ce aveti de ascuns? Afisati aceste sume pe care vi le-au dat sa le investiti in baza materiala, afisati!

parinte-profesor
22 noiembrie 2016
transparenta si declansarea unui audit de urgenta!!!

banii altuia se cheltuiesc mai usor, chiar cu prea mare usurinta cand ii primesti fara sa-i muncesti! este de dorit ca aceste lucruri sa se faca cunoscute inca de la inceputul anului! s-au cheltuit prea multi bani fara ca nimeni sa si dea o socoteala. sunt unele scoli care chiar ar trebui sa dea socoteala de cativa ani buni. sa fie trasi la raspundere si sa aduca banii de acasa, toti cei ce-au hotarat cheltuirea inutila.

valy
22 noiembrie 2016
directorii de scoli ce-au facut?

directorii de scoli care merita sa stea in functie sunt cei ce au avut contributie mare si la imaginea liceului. se vede cine s-a preocupat de liceul lui. acesti directori care au si luat concursul! felicitari celor ce-au muncit si au luat punctaj mare.

adi
22 noiembrie 2016
ce invidiosi

ce ai cu nota colegului? ala a fost mai bun, tu vei fi data viitoare!

FIRMA DE EXERCITIU
22 noiembrie 2016
LICEUL MADGEARU

Luati-i pe directorii de cultura generala de pe capul nostru. Am firma de exercitiu si m-am saturat sa dau bani din buzunar sa lucrez cu elevii iar directoarele de la Madgearu au cumparat draperii din matase. Suntem nebuni mai oameni buni, luati-i pe prosti din functiile de conducere ca ne mancati sanatatea! eu vreau sa lucrez cu elevii, e liceu tehnologic, mi s-a data doar creta si tabla, dar treziti-va odata si veniti in control la Madgearu sa vedeti de cheltuieli se fac fara sa consulte catedrele, fiecare director de cultura generala de aici a cumparat ce0a vrut cand a vrut! chiar face fiecare ce vrea cu banii statului pentru ca e director? faceti verificari domnule ministru ca inspectoratul nu vrea!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3276 secunde