Mărire și decădere la concursul pentru directori. "La proba următoare nu avea rost să mă mai prezint, că oricum nu conta!"

2643
5
Mărire și decădere la concursul pentru directori.

Articole de la același autor

Chiar dacă păreau floare la ureche următoarele două probe orale din cadrul concursului pentru funcția de director și director adjunct, iată că rezultatele celei de-a doua zile de evaluări au uimit destui oameni din sistem, fiind înregistrate patru respingeri, dar și două punctaje maxime.


Dacă actualul director al Liceului Tehnologic "Gheorghe Duca" - prof. Elena Gogu, a impresionat prin CV-ul său obținând 50 de puncte, în schimb prof. Doinița Sârbu a obținut punctaj maxim la interviu.


Întrebată care a fost punctul forte al interviului său, prof. Doinița Sârbu ne-a sugerat să întrebăm comisia, condusă de inspector școlar Adriana Popescu. Totuși, ne-a mărturisit că a pregătit foarte serios analiza planului de dezvoltare internă (PDI). "Aveam un PDI întocmit în 2012 pentru o perioadă de cinci ani. Metodologia prevedea două situații: în cazul existenței unuia sau întocmirea unui PDI nou. Și în completare, candidatul mai avea de făcut un plan operațional pe un an. Așadar, l-am analizat pe cel existent, chiar dacă nu era întocmit de mine, ci de echipa directorului care fusese înaintea mea. Mi-am asumat o parte din țintele strategice care erau acolo, dar am propus și altele, am făcut modificări ale viziunii și misiunii și am argumentat foarte bine toate schimbările și toate modificările. Cred eu că acest lucru a plăcut. La toate concursurile la care m-am prezentat eu m-am pregătit și nu este neapărat o surpriză că am luat acest concurs", a adăugat prof. Doinița Sârbu. 


"E puțin invers ce s-a întâmplat!"
În schimb, colega sa Georgeta Ghețu, director la Grădinița cu program normal "Rița Gărgărița", tot din Agigea, a avut surpriza unui punctaj sub barem la CV. "Eu nu mi-am imaginat vreodată că docu-mentele pe care le pui pe o platformă, care se închidea, se bloca, iar dacă îi dădeai finalitate nu însemna salvarea lor ca să le mai introduci o dată. Foarte mulți dintre noi i-am dat finalitate și din acest motiv nu am reușit să ne introducem datele. Oricum nu am auzit niciodată să fii admis să intri în concurs, să dai prima probă scrisă și după aceea să te pice la dosar. Nu am auzit așa ceva! E puțin invers! Iar la proba următoare nu avea rost să mă mai prezint că oricum nu conta. Doar așa, să mă stresez?", ne-a explicat prof. Ghețu. 


În aceeași situație cu prof. Ghețu, respectiv punctaj sub 35 minim admis, s-au aflat prof. Georgiana Ionescu (Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon), prof. Constanța Ismail (Liceul Tehnologic "Jean Dinu" Adamclisi) și prof. Aneta Săndulescu (Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă).


Așadar, celor 30 de candidați picați la proba scrisă li se adaugă alți patru, deocamdată.


Astăzi se vor afla în focurile interviurilor candidați de la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", de la Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru", de la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan" (prof. Simona Balteș s-a înscris și pentru funcția de director la Colegiul Național de Arte "Regina Maria"), Colegiul Tehnic "Tomis", grădinițele cu orar prelungit "Steluțele mării", "Amicii", "Azur", "Norocel", "Perluțele Mării", nr. 42, "Lumea Poveștilor", Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza", Școala Gimnazială nr. 5.


Comentează știrea

coleg
20 octombrie 2016
s-a picat la cv sau la interviu

din articol sa inteleg ca s-a picat la cv? va rugam sa fiti mai precisa si sa reveniti si sa ne spuneti cati au picat la cv si cati la interviu? multumim pentru articolele d-voastra ptr ca ne informati in detaliu si corect.

Geta
20 octombrie 2016
Nu este corect

Nu este posibil sa fii eliminat la proba de CV, ca nu ai încărcat toate documentele pe platforma care pica mereu!!!!Atâta timp cât candidatul Îți arată documentele ca le are și face punctajul mi se pare corect sa le primești. Daca nu le are, pica. De ce celor ce nu reușiseră sa se înscrie li s-a dat încă o șansă după închiderea platformei și au adus actele iar noua la CV, nu??? De ce suntem discriminați? Unde este corectitudinea?

coleg
20 octombrie 2016
sa fim corecti

platforma a cazut doar vineri si cei care au trimis email ca au probleme au primit raspuns car dureaza defectiunea sau ce sa faca dupa caz, .. dar trebuia citit mai intai ghidul de functionare al platformei...metodologia a fost clara , candidatul trebuia sa incarce acele documente conform grilei de evaluare, daca nu avea minim 35 de puncte nu trebuia sa se inscrie....

Candidat admis
29 octombrie 2016
Nereguli concurs

De ce I.S.J. nu-i sanctioneaza pe directorii care au postat P.D.I. - ul expirat? De ce nu le-a dat punctaj zero si celor care s-au prezentat la concurs cu un astfel de P.D.PI.? Era alta grila, nu aveau voie sa improvzeze in sala!!! Sa se cerceteze ce au incarcat pe platforma!!! Vezi SC. 38, LIC. PEDAGOGIC, LIC. CUMPANA!!! Trebuia sa piarda si ei concursul, ca nu au respectat Metodologia!!! Daca se constata ulterior, pierd postul!!!

Candidat
29 octombrie 2016
Comisiile din scoli

Comisiile din scoli sunt alese de directorii in functie. Au fost pusi cei mai slugarnici oameni, cei care, pentru o promisiune minora, ar fi in stare sa calce in picioare orice coleg care indrazneste sa candideze in locul pretiosului director. Sunt oamenii cei mai obscuri din scoala, cei care nu reusesc sa se afirme decat prin supusenie, linguseala, cadouri, osanale... Au ajuns si ei importanti pentru cateva zile!!! Daca se descopera aranjamentele, nu trebuie sa plateasca si ei? Nu le e frica?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6844 secunde