Ministerul Economiei a făcut de râs România la Târgul de la Paris

388
Ministerul Economiei a făcut de râs România la Târgul de la Paris - ministeruleconomiei-1476893064.jpg

Articole de la același autor

Tehnocrații ne-au făcut de rușine la Paris. Ministerul Economiei s-a angajat să organizeze participarea României cu un pavilion la Târgul international de produse din industria alimentara Sial Paris. 


Când au ajuns la expoziție, firmele românești s-au trezit că nu este organizat nimic, Și pentru că tot au bătut atâta drum și au cheltuit o groază de bani, au închiriat singure standuri de la organizatori și le-au amenajat cu ce au avut la îndemână. 


Ministerul Economiei încearcă să se disculpe. Într-un comunicat de presă se arată că, pentru participarea firmelor românești la târg, ministerul a plătit chiria spațiului alocat pentru 55 de firme selectate în urma înscrierii voluntare, taxele obligatorii, branșamentul electric, racordul la apă și conexiunea la internet, în valoare de circa 1,2 milioane lei. 


Pentru restul serviciilor, ministerul a organizat procedura de selecție a organizatorului intern. "Oferta singurei companii care s-a prezentat a fost declarată neconformă în prima instanță, iar ulterior contestării rezultatului, comisia de soluționare a contestațiilor a admis contestația și a comunicat atribuirea contractului firmei VISA SA. Societatea organizatoare desemnată și-a declinat capacitatea de a organiza în bune condiții în timpul rămas participarea României la SIAL 2016 și nu a semnat contractul de atribuire. În aceste conditii, 41 de firme românești din industria alimentară împreună cu patronatul de ramură au decis să beneficieze de spațiul achitat de minister și să participe la această expoziție."


Comunicatul demonstrează că, în fapt, vina îi aparține ministerului, care s-a jucat dea licitația. Lucrurile au fost tergiversate atât de mult încât firma câștigătoare a fost pusă în imposibilitatea de a respecta contractul și, drept urmare, nu l-a mai semnat. Problema este că, pe de-o parte, ne-am făcut de râs, iar pe de altă parte s-au cheltuit 1,2 milioane de lei din bani publici pentru pavilionul inexistent. 


Corpul de control al primului ministru a început o investigație la Ministerul Economiei pentru a verifica modul în care a fost organizată participarea României la târg, a anunțat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Februarie 2016
Stire din Economie : Programe de stimulare a IMM-urilor
Marţi, 24 Februarie 2015
Stire din Economie : Ministrul Economiei vine la Constanța
Pagina a fost generata in 1.5625 secunde