Derogare la concursul de directori. Candidații respinși, întorși din drum

1405
7
Derogare la concursul de directori. Candidații respinși, întorși din drum - fondconcursul-1476115448.jpg

Articole de la același autor

Pentru cei 21 de candidați constănțeni la funcția de director ori director adjunct ale căror dosare au fost respinse, conform listei date publicității, vineri, 7 octombrie, ziua de ieri a reprezentat o șansă nesperată de a-și îndrepta… greșelile. De fapt, Ministerul Educației a decis ieri ca, timp de cinci ore, în situația în care candidații înscriși la acest concurs au avut dosare de candidatură respinse ca urmare a unor erori materiale, ei să poată face dovada documentelor pentru care a fost invalidată candidatura.


Mai exact, în situațiile în care au fost sesizate fișiere corupte informatic, alte documente decât cele cerute sau documente lipsă, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a avut obligația de a contacta candidații în cel mai scurt timp, pentru a se prezenta la Comisia județeană de organizare a concursului cu documentele din cauza cărora au fost respinși. Ulterior, Ministerul Educației va analiza posibilitatea emiterii unor aprobări speciale pentru partici-parea la concurs. "Menționăm că vor fi luate în considerare doar documentele administrative datate înainte de 2 octombrie. Decizia Ministerului Educației de a interveni în rezolvarea acestor situații speciale are la bază numeroasele solicitări din partea candidaților ale căror dosare au fost respinse, ca urmare a unor erori de încărcare. Reamintim că proba scrisă din cadrul concursului se va desfășura mâine, 12 octombrie", se mai preciza în documentul de la minister. 


Tragerea la sorți a comisiilor
Unul dintre cei care sperau la o șansă este și prof. Mihai Ionescu, director la Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia și actual candidat, respins pentru o banală lipsă a cărții de identitate. "Am fost vreo șase candidați în această situație, i-am predat doamnei inspector general documentele, le-am trimis în format electronic și urmează să primim răspunsul de la minister. Nu știu ce s-a întâmplat, dar este posibil să fie și greșeala mea, în sensul că eu aș fi încărcat alt document. Pe de altă parte tot dosarul dovedea că sunt eu și nu altcineva, dar dacă metodologia prevede astfel ne conformăm", a mai afirmat prof. Ionescu. 


Nu în aceeași situație se înscrie și prof. Ioana Isabela Iscru-leasa, director la Școala Gimnazială nr. 1 Ion Corvin, al cărei dosar a fost respins întrucât nu îndeplinește condițiile de studii. Ieri ne declara că dacă ar fi citit mai cu atenție metodologia ar fi încercat să candideze pentru funcția de director adjunct la o altă școală. "Am absolvit Colegiul universitar de institutori, care am crezut că este echivalent cu studiile de licență. Aș fi avut posibilitatea să candidez pentru funcția de director adjunct la o altă școală, întrucât la Ion Corvin nu este pre-văzut un asemenea post", declara prof. Iscruleasa.


Printre cei 21 de candidați respinși, o parte nu dispuneau de "patalama" de expert național, motiv esențial pentru accederea la ambele funcții.


Astăzi, la Palatul Copiilor, de la ora 12, va avea loc la tragerea la sorți a membrilor comisiilor de concurs care vor avea calitatea de asistenți pentru proba scrisă programată mâine, la Liceul Teoretic "Lucian Blaga".


Comentează știrea

ana-adorata
11 octombrie 2016
concurs directori

De ce ?TUDOR DANIELA din TOPALU nu înțelege aceste cuvinte,,că nu îndeplinește condițiile de studii conform prevederilor legale?TUDOR DANIELA înțelege numai comportamentul golănesc care îl are în școală și grădiniță pentru a ajunge în funcția de director.Nu a intervenit nimeni pentru ea ca să rezolve dosarul respins la concursul de director?Un nenea GICĂ,un nenea ION,un fost primar,nimic?

Fost director
11 octombrie 2016
Chiulul viitorilor directori

Pe vremuri mergeau la concurs oamenii competenti din scoli!!! Acum e altfel! Verificati in scoli si veti vedea ca toti candidatii s-au imbolnavit subit. Si-au luat concediu medical pentru a studia!!! CE FEL DE DIRECTORI VOR FI EI, DACA INCEP PRIN A MINTI, PRIN COMITEREA UNEI ILEGALITATI GROSOLANE? ELEVII DE CE N-AR LUA "EXEMPLU"?

director
11 octombrie 2016
gramatica !

"comportamentul golanesc PE CARE il are "

Răspuns la: concurs directori
Adăugat de : ana-adorata, 11 octombrie 2016
De ce ?TUDOR DANIELA din TOPALU nu înțelege aceste cuvinte,,că nu îndeplinește condițiile de studii conform prevederilor legale?TUDOR DANIELA...
ana-adorata
11 octombrie 2016
concurs directori

Ce te deranjează?Răspunsul,metoda prin care ai ajuns director sau adevărul?

Simona
11 octombrie 2016
Directori scoli

Speram ca la colegiul pedagogic sa fie schimbati multi profesori.

Managera
11 octombrie 2016
sunt ciulama

azi a fost un dezastru la palatul copiilor. organizare de toata jena. bucovala presedinta inspectoare doctorita a organizat cel mai prost acesta extragere. o balmajeala si o gloata de nedumeriti pacaliti.

manager adj
11 octombrie 2016
e inceputul..

stai sa vezi ce urmeaza... chiar crezi in cacialmaua cu transparenta si corectitudinea ?! cea mai buna echipa din istorie.... in magarii, smecherii si abuzuri. o sa se vada la final cum toti pacalicii trec de scris iar la comisii treaba e clara....poate se va pune o camera si pe cel care aplica grila...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3865 secunde