Concursul de directori naște un nou scandal! Reprezentanții primarului Făgădău, contestați

3557
30
Concursul de directori naște un nou scandal! Reprezentanții primarului Făgădău, contestați - fond-1475169198.jpg

Articole de la același autor

Mai sunt trei zile până la încheierea perioadei de primire a candidaturilor la concursul pentru funcția de director sau director adjunct, data limită fiind luni, 2 octombrie, și iată că apele se tulbură din ce în ce mai rău, pe fondul unei metodologii care lasă loc interpretărilor, în ceea ce privește desemnarea reprezentanților autorității locale în comisiile de concurs. 


Dacă zilele trecute scriam despre modul cum primari din mediul rural și-au desemnat reprezentanții în comisii prin vot în cadrul consiliilor locale, iată că în municipiul Constanța a apărut o mică… nedumerire vizavi de modul cum au fost aleși de primarul Decebal Făgădău cei 12 reprezentanți. 


Reamintim că în metodologia de concurs este prevăzut ca, din co-misia de concurs, între cei șase membri să se numere și doi repre-zentanți ai autorităților publice locale, care au cel puțin același nivel de studii cu al candidaților, în funcție de modul de finanțare a unității. 


În adresa "tip" adresată consiliilor locale se prevede "a desemna... reprezentanți ai Consiliului... în calitate de membri în comisia de concurs", așa cum au înțeles toți primarii din rural. 


Pentru cele 77 de unități cu per-sonalitate juridică din municipiul Constanța, primarul a desemnat 12 persoane: din cadrul Universității "Ovidius" - Lăcrămioara Berechet, Alin Larion, Liliana Panaitescu, Răzvan Pantelimon, Răducu Popescu, Cristian Popa; din cadrul Universității Maritime Constanța - Lucian Băluț și Simona Mina, cărora li se alătură prof. Aneta Dragnea, fost director al Școlii Gimnaziale nr. 30, prof. Elena Bălosu, fost director al Grădiniței nr. 45, prof. Lucica Ene, expert ARACIP, și prof. Adrian Georgescu. 


Ieri, s-a iscat o întreagă polemică pe marginea acestor numiri care, în opinia unor reprezentanți PNL Constanța, sunt lipsite de… justificare. 


Ministerul afirmă că sunt două variante 


Conform centralizării la nivel național, erau depuse aseară apro-ximativ 6.900 de dosare. 


"După perioada de înscrieri, urmează o perioadă de validare a candidaturilor, toate dosarele urmând a fi verificate, pentru că nu toți cei care și-au depus candidatura intră automat în competiție. 


Vreau să precizez că, indiferent de presiunile care se fac și de zvo-nurile care se propagă în anumite unități școlare, chiar și de presiunea sindicatului de a nu se întâmpla acest concurs, el se va ține, iar noi încercăm să răspundem la întrebările și nelămuririle lor așa încât să asigurăm oricărui potențial candidat șansa de a se înscrie", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al MENCS, Mirabela Amarandei. 


În ceea ce privește desemnarea celor 12 reprezentanți ai autorității locale constănțene, același purtător de cuvânt a declarat că "primarul poate să-și desemneze reprezentant în comisia de concurs, altă per-soană decât cea care face parte din consiliul local. Există două variante: reprezentantul primarului sau al autorității locale", a mai afirmat Amarandei. 


Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
fefs
29 septembrie 2016
ce tare..

frumos... daca cineva mai avea o indoiala despre capacitatile extraordinare ale profesorilor de sport..... 4 din 12 !!! o sa avem un concurs extrem de corect.. fratilor, am infrant. republica constanta traieste in continuare !

constantean
29 septembrie 2016
Dilema...

Cat de justificata este nominalizarea ca membri in comisii a unor fosti directori, fosti inspectori despre care toata lumea stie cum au ocupat functiile pe care le-au avut ani de zile ??? Numiri politice...Si desemnarea acestora in comisii duce la aceeasi solutie, acelasi rezultat va fi: noi numiri politice in functii! Oare asta se doreste prin organizarea acestor "concursuri"? Si la nivelul ministerului la fel??? Dezamagire totala! O tara corupta si un sistem bolnav incurabil!!!

jake
30 septembrie 2016
comisii

poate pica prostii la testul grila

Matematician
30 septembrie 2016
Contestatie

Da mai, ca isj-ul e plin de profi de mate nu ne mai oparim.

Stanciu
30 septembrie 2016
Gartu

Ce caută Manuela Gartu un obscur medic stomatolog in Kogălniceanu ca si reprezentant a lui Fagadau?? Masoneria știe

Contestatar
30 septembrie 2016
Uimire

Sa inteleg ca se contesta... ce? Niste profesori universotari? Indiferent de disciplia? Si care e problema cu educatia fizica? Acestia sunt cei mai buni manageri. Aaa sau de vorba de politizare??? Pnl are interese?

Sunteti varza
30 septembrie 2016
Praf si pulbere

Fiecare Primarie isi trimite reprezentanti...Fagadau nu e primar la Kogalniceanu....vai de capul vostru!

uimirea
30 septembrie 2016
tuturor

Pe ce criterii s-a stabilit ca acestia sunt cei mai reprezentativi (sau macar sunt?!) reprezentanti ai primarului si ai autoritatilor locale? Eu nu ma simt reprezentata de Raducu Popescu ! Atunci cand a fost inspector scolar general a fost o catastrofa! Nici de ceilalti nu mi-e rusine! Consilierii macar au fost alesi! Acestia ce calitate au?

tupeu...
30 septembrie 2016
de tupeu...

Cap de ...a ala de Popescu!... Mare scula sau mare s...! Tot el manevreaza ISJ-ul? A pus-o pe Bucovala sef si el trage sforile! Si Fagadau?!... Aceeasi manglitori care-si pun aceeasi oameni si totul se invarte in jurul politicului. Hal de concurs! Bineinteles ca isi vor intinde antenele la minister ca sa-si sustina favoritii...

Pentru uimite
30 septembrie 2016
?

De ce nu te reprezinta papusa? Nu te-a bagat in seama? Parca a fost singurul general care a organizat alegeri pentru directori!!!

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6108 secunde