Constanța va avea un nou sens giratoriu. Zona cu pricina era una "de foc"!

1893
9

Articole de la același autor

Șirul accidentelor și al blocajelor în trafic de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga a fost de mult uitat. Sesizările și reclamațiile șoferilor care și-au tocit nervii în această intersecție au dat, într-un sfârșit roade. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat că lucrările pentru sensul giratoriu vor începe la sfârșitul lunii septembrie. 


Deși SC Confort Urban SRL a obținut încă din luna aprilie certificatul de urba-nism pentru amplasarea "rondoului" la intersecția Lăpușneanu - Iorga, abia acum s-a dat "verde" pentru construire. Totodată, șoferii arată cu degetul spre o altă intersecție în care accidentele au loc săptămânal și se întreabă câți oameni mai trebuie să moară pentru a fi rezol-vată problema. Administrația locală continuă să studieze cu atenție zona și promite că va furniza o soluție. 


"Lucrările pentru sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga vor începe la sfârșitul acestei luni. În legătură cu problemele de trafic de la intersecția străzii Caraiman cu șoseaua Mangaliei, studiem cu atenție zona și vom furniza o soluție în cel mai scurt timp. Știm de accidentele dese care se produc în această zonă", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Decebal Făgădău. 


Pe lângă sensul giratoriu de la intersecția cu strada Nicolae Iorga, bulevardul Alexandru Lăpușneanu ar putea avea și alte sensuri giratorii, la intersecția cu străzile Suceava și Dobrilă Eugeniu. 


Comisarul șef Constantin Dancu, șeful Servicului Rutier Constanța, este de părere că se pot dispune modificări care ar găsi soluții la mai multe probleme. Fluidizarea traficului, dar și scăderea numărului de accidente cauzate de traversarea prin loc nepermis ar putea fi rezolvate prin amplasarea de separa-toare între sensurile de mers, dar și prin montarea gardurilor pietonale. 


"Dacă ar fi după mine, tot bulevardul Alexandru Lăpușneanu l-aș redesena și reproiecta. Bulevardul este foarte generos, ca și tramă stradală. Sunt trei benzi pe sens, dar din aceste trei benzi, doar una este folosită cu adevărat. Eu aș vedea un bulevard cu separator de benzi pe mijloc, cu gard pietonal. Spun asta, pentru că municipiul Constanța suferă la capitolul accidente de circulație provocate de traversarea prin loc nepermis", a precizat comisarul șef Constantin Dancu. 


Comentează știrea

pieton
19 septembrie 2016
semafoare

nu numai sensuri giratorii sunt necesare; pietonii vor mai multe secunde la semafoare/la 14 sau 20 secunde se traverseaza bulevardul in fuga!!

fani
19 septembrie 2016
comisar sef serviciu rutier

Dl comisar Dancu ne spune ca orasul nostru sufera la capitolul pietoni ce trec prin loc nepermis ! Inteligenta concluzie ,dar despre blocarea trotuarelor cu masinute de fite ce are de spus ? Pe unde sa trec domnule comisar ,zilnic ajung pe carosabil si nu-s sinucigas ? De ce nu se aplica Legea d-le Comisar ? Am fost recent in Brasov ( inca oras din Romania) si nu-mi vine sa cred cu cata siguranta se poate circula pe trotuarele sale .De ce la ei se poate ?

ionut
19 septembrie 2016
giratoriu

este timpul sa faceti sensul giratoriu la brotacei si parcare pentru piata . proiectul este aprobat din 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

naekst
19 septembrie 2016
sens giratoriu

Vrem cit mai multe sensuri giratorii in Constanta, la fiecare intersectie vrem sens giratoriu si pe fiecare strada ori straduta sens unic. Ca urgenta se impune realizarea unui sens giratoriu, dublu daca nu triplu, la intersectia strazilor Jiului si Pescarus, dar si la intersectia Jiului cu Fagetului.

Dinu
19 septembrie 2016
Semafor

Nu e mai bine un semafor? E mai simplu si intentii au fost. Sau trebuie intrerupta circulatia si dat de lucru la cei cu drumurile?

@fani
19 septembrie 2016
Lasa-l in pace pe comisar

Gura lui trebuie sa manance ceva.Asta este numit de PSD,e din gasca lui Fagadau..... Aleluia !

Răspuns la: comisar sef serviciu rutier
Adăugat de : fani, 19 septembrie 2016
Dl comisar Dancu ne spune ca orasul nostru sufera la capitolul pietoni ce trec prin loc nepermis ! Inteligenta concluzie ,dar despre blocarea...
DODO
19 septembrie 2016
se poate si mai ...frumos

Cred ca nu este suficient sa ne rezumam doar la latura practica ( a circulatiei ) ci ar fi bine sa le dam acestor intersectii si un aspect estetic , chiar artistic sau in Constanta nu se pricepe nimeni la asa ceva ? daca nu atunci sa ne inspiram de la altii

m
19 septembrie 2016
mm

Ii doare fix in pixul cu care semneaza spaga de traficul din oras.Un exemplu:la Brotacei de atatia ani se circula groaznic,mai ales cand intra sau ies copiii de la scoala.Acolo se putea sa se mute trecerea de pietoni de pe Sucevei cu 15m mai la vale.Le trebuia doar o galeata cu vopsea si de atatia ani se rezolva cat de cat circulatia.Nu au facut-o pentru ca nu le pasa iar constantenii sunt comozi,nu lupta pentru drepturile lor.Lupta lor se duce eroic din spatele tastaturii.Voi credeti ca citeste fagadau ce se scrie pe aici?Mai ales ca stiu ca ziaristii lor nu fac decat informari in presa locala.Ati vazut voi vreo ancheta jurnalistica adevarata facuta de un ziarist constantean?Ei fac zilnic informari la gazeta de perete.

Coyot
9 octombrie 2016
Mda

Si banda speciala pentru carutele trase de cai..ca deh ..sunt si ei OM...

Pagina a fost generata in 0.6374 secunde