"V.I.S." – marele câștigător al Festivalului Național de Film pentru liceeni

1306

Articole de la același autor

Vizionând cele zece filme finaliste la cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Film "Spune NU violenței în școli", organizat de Liceul Teoretic "Traian", am realizat că acest gen de activitate extracurriculară este mai mult decât benefică pentru liceeni, capacitându-i într-un soi de joacă de-a actorii celebri.
Vineri, într-una din sălile City-plex Tomis Mall unde s-a desfășurat finala, emoțiile participanților puteau fi comparate cu cele ale… decernării Oscarurilor (în fine, păstrând proporțiile… românești).
Conform afirmațiilor regizorului Dinu Tănase, președintele juriului, a fost ales câștigător filmul liceenilor de la "Traian", "V.I.S.", întrucât "a dat dovadă de maturitate în abordarea subiectului, depășind limitele amatorismului. Poate fi echivalat cu o producție a studenților din anul II". De altfel, liceanul Constantin Sorin Bâzgă (clasa a XII-a, regizorul filmului) este o mai veche cunoștință a președintelui Uniunii Producătorilor de Film și Audiovizual din România (UPFA), prin parti-ciparea sa și anul trecut atât la prima ediție a acestui festival, dar și la o altă competiție în țară. Tânărul viitor regizor se pregătește intens pentru admiterea la UNATC.
Pe "podiumul generic" au mai urcat liceeni de la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Focșani, premiați pentru filmul "Procesul" (locul III), realizatorii filmului "Lumină și întuneric", clasa a X-a A de la liceul "Traian", fiind răsplătiți cu locul II. De asemenea, au mai primit recunoașterea juriului Oana Iordache – cea mai bună interpretare a unui rol principal în filmul "A fi victimă" al Colegiului Național "Nicolae Titulescu" din Pucioasa (Dâmbovița) și Ștefan Alexandru Scarlat – pentru rolul masculin de… babă în parodia "Scufi-mi-ai roșie" realizată de Colegiul Național "Mihai Eminescu".
Cel mai bun reportaj a fost desemnat "Vox populi, vox Dei" al celor de la Liceul Teoretic "Decebal" din Constanța.
Să sperăm că organizatorii, în persoana prof. Daniela Boskoff, directoarea Liceului "Traian", și prof. Alina Dermengiu, coordonatoarea acestui frumos proiect, vor fi sprijiniți să pornească o caravană cu toate filmele finaliste în cele două ediții de festival, așa încât tot mai mulți liceeni să prindă gustul pentru acest gen de activitate after-school.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6174 secunde