În cadrul unui proiect european

Valoros schimb de experiență pentru profesorii de la TELECOM

174
Valoros schimb de experiență pentru profesorii de la TELECOM - schimbdeexperienta-1488215095.jpg

Articole de la același autor

Un grup de profesori de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța au participat, la începutul acestei luni, în Spania, la cea de-a doua reuniune transnațională din cadrul proiectului "Improving students and teachers skills in home automation", a cărui unitate coordonatoare este instituția constănțeană.

Reuniunea - la care au participat profesori din România, Spania, Germania, Italia, Portugalia - a avut ca obiective: stabilirea definitivă a sistemului de domotică X10, care va sta la baza elaborării unei curricule pentru elevii claselor a X-a care studiază în domeniul electric, prezentarea de către fiecare partener a documentelor de domotică utilizate în instituțiile proprii, vizitarea unei reprezentanțe a Companiei Siemens Spania.

Tot în cadrul activităților din cadrul aceluiași proiect, timp de patru zile, între 6 și 10 februarie, un grup de profesori de specialitate din cadrul Liceului de Telecomunicații au participat la activități de formare în domeniul instalațiilor de domotică și pregătirea și administrarea platformei Moodle, în cadrul unităților școlare: IES Miguel Catalan-Coslada, IES Principe Felipe-Madrid, IES Alonso de Avellaneda - Alcala de Henares.

"De remarcat faptul că cel mai bun elev care a realizat instalații de domotică la IES Principe Felipe-Madrid este român, dar locuiește acum în Spania împreună cu părinții săi. Activitățile de cooperare transnațională intrate deja în tradiția Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații vor sprijini dezvoltarea unui proces didactic de calitate, care să pregătească tinerii absolvenți de învățământ tehnic în domenii deosebit de dinamice de pe piața muncii: electronic, electric, automatizări", declara prof. Andra Șandru, directorul Liceului de Telecomunicații.

Elevii portughezi învață limba noastră

Aceeași unitate constănțeană este organizație intermediară în cadru unui proiect derulat de Cooperativa de Ensino de V.N.Famalicao, CRL - E.P. Cior-Portugalia. În cadrul activităților acestui proiect, șase elevi din Portugalia vor face cursuri de limba română și vor desfășura activități de instruire practică timp de opt săptămâni în cadrul unui partener economic al Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, S.C Wattunit S.R.L Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1552 secunde