Veste excelentă pentru elevii constănțeni! Vacanța a venit mult mai devreme

396
Veste excelentă pentru elevii constănțeni! Vacanța a venit mult mai devreme - vestebuna1-1391099725.jpg

Articole de la același autor

Teoretic, astăzi ar fi trebuit să fie ultima zi de cursuri din semestrul I al anului școlar 2013-2014. Din fericire pentru elevi, ministrul Educației, Remus Pricopie, a decis ca în județele unde școlile au fost închise patru zile consecutiv să se mențină suspendarea cursurilor și pentru astăzi. 
Elevii constănțeni s-au numărat printre fericiții beneficiari ai unei neașteptate vacanțe în avans. 


De luni, 3 februarie, toți elevii vor intra în vacanță timp de o săptămână și vor reveni la școală în data de 10 februarie. Aceasta este ultima săptămână de școală din semestrul I, vacanța intersemestrială fiind programată de sâmbătă, 1 februarie, până duminică, 9 fe-bruarie. 


Astăzi, deși cursurile vor fi suspendate în toate unitățile de învățământ din județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța anunță că grădinițele cu program prelungit din municipiul și județul Constanța rămân deschise, pentru a veni în întâmpinarea părinților. 


De asemenea, pentru astăzi, conducerile unităților școlare constănțene vor asigura permanența în intervalul 8-14 și vor lua toate măsurile necesare pentru protejarea imobilelor, instalațiilor și echipamentelor, având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile - căderi de zăpadă, îngheț, posibile inundații în cazul avariilor. 


"Orice situație deosebită va fi comunicată inspectorului școlar de sector al Inspectoratului Școlar Județean Constanța", se mai arată în anunțul postat pe site-ul oficial al ISJ. 


În ciuda zvonurilor alarmiste, care afirmau că această săptămână de vacanță neaștep-tată ar putea fi "decontată" din vacanța mare, Ministerul Educației Naționale precizează, printr-un comunicat, că directorii unităților de învățământ vor lua măsuri pentru recuperarea orelor neefectuate din cauza suspendării cursurilor, până la sfârșitul anului școlar, astfel încât să fie asigurată parcurgerea integrală a programelor. Recuperarea se va face după un program special, discutat cu partenerii sociali, avizat de consiliul profesoral și aprobat de consiliul de administrație al unității de învă-țământ. Programul va fi transmis, spre informare, inspectoratului școlar, prin intermediul inspectorilor școlari de sector. 


Din 10 februarie și până pe 7 aprilie, când va debuta săptămâna dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, copiii nu vor mai avea niciun fel de libere. Atunci, în cadrul programului numit "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", nu se vor organiza cursuri conform orarului obișnuit al unității de învățământ, ci în conformitate cu un orar special la care lucrează încă de pe acum învățătoarele și diriginții. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4581 secunde