Vrei totuși să schiezi iarna aceasta? Iată cele mai bune destinații de ski

195
Vrei totuși să schiezi iarna aceasta? Iată cele mai bune destinații de ski - ski-1389968069.jpg

Articole recomandate

Stațiunile de ski constituie una dintre cele mai seducătoare destinații pentru sezonul de iarnă. Pe lângă transport și cazare, însă, o vacanță la ski implică multe cheltuieli legate de echipament, transportul pe pârtie, instructor și altele. Prin urmare, stabilirea bugetului este foarte importantă. Iată în continuare unele dintre cele mai ieftine și cele mai scumpe destinații de ski:


Courchevel 1850
Stațiunea franceză Courchevel 1850 se află la cea mai mare altitudine în regiunea Courchevel. Aceasta este considerată și cea mai costisitoare și mai exclusivistă stațiune montană din Europa. Astfel, Courchevel se clasează pe poziția 1 într-un top 10 al celor mai scumpe destinații de ski din Europa. Aici, turiștii plătesc minim 4.50 euro pentru o bere și peste 200 euro pentru un skipass de o săptămâna.


Meribel
O altă stațiune scumpă se află tot în Franța. Meribel este o stațiune de ski din Valea Tarentaise, din Alpii Francezi. De-a lungul anilor, Meribel a găzduit mai multe evenimente importante, printre care Olimpiada de Iarnă în 1992. Stațiunea face parte din domeniul schiabil Trois Vallees, alături de alte stațiuni celebre precum Courchevel sau La Tania.
Pentru acces pe Meribel Vallee se plătește un pachet, la alegere, de la 3 ore la un sezon întreg, cu prețuri între 33.5 euro până la 434.5 euro.


St Moritz
St Moritz este o stațiune de lux din Elveția, una dintre cele mai elegante și mai cunoscute stațiuni de ski din lume. Aflată în regiunea Graubunden, stațiunea St Moritz oferă amatorilor de excentricități sporturi inedite precum cel din Cresta Toboggan Run sau skijoring. La un hotel de 4 stele din stațiune, în perioada sărbătorilor de iarnă, prețul poate ajunge la 270 euro de persoană pe noapte.


Jasna
Jasna este cea mai mare și mai importantă stațiune de ski din Slovacia. Aflată în Parcul Național Tatras de Jos, stațiunea este la o altitudine de 2.024 m. În Jasna, turiștii se bucură de zăpadă 5 luni pe an, la prețuri mici. Aici, o halbă de bere costă o liră sterlină, un skipass pentru 6 zile costă 110 lire, iar cazarea pentru o săptămâna începe de la aproximativ 180 lire de persoană.


Kolasin
O altă stațiune ieftină de ski este Kolasin, din Muntenegru. Stațiunea este o destinație de ski potrivită pentru toate nivelurile de schiori. Aici, pentru un skipass pentru 6 zile plătești 79 lire, în timp ce cazarea pentru o săptămâna costă mai puțin de 80 lire în camerele din casele private.


Borovets
Stațiunea bulgărească Borovets este o destinație animată, ieftină și atractivă din Munții Rila. Aflată la o altitudine de 1.300 m, Borovets este cea mai veche stațiune de schi din Bulgaria. Un skipass pentru 6 zile costă 124 lire, în timp ce cazarea pentru o săptămâna nici nu ajunge la 60 de lire, în cazul apartamentelor din vile.


Kopaonik
Kopaonik este considerată una dintre cele mai moderne stațiuni de schi din estul Europei. Aflată în Serbia, Kopaonik este o stațiune cu un aer tradițional, cu numeroase mijloace de transport pe pârtie, cu băuturi și cluburi care oferă o viață de noapte intensă. Pentru un skipass de 6 zile plătești în jur de 70 lire și tot atât costă unele dintre cele mai ieftine pachete de cazare pentru o săptămâna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Stâna de Vale,  o oază în inima Apusenilor
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Patru motive să alegi Roma iarna aceasta
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Top trei cele mai ciudate idei de vacanțe
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Vacanța ideală? Pe fundul mării...
Pagina a fost generata in 1.88 secunde