Vești bune pentru părinți. 35 de grădinițe își deschid porțile în perioada vacanței

643
Vești bune pentru părinți. 35 de grădinițe își deschid porțile în perioada vacanței - fondvestibuneparinti-1618148593.jpg

Articole de la același autor

Părinții care nu au cu cine să își lase copiii mici pe perioada vacanței prelungite de primăvară primesc o mână de ajutor de la grădinițe. Unitățile de învățământ preșcolar îi vor primi pe cei mici și pe timpul vacanței de primăvară, fără însă să facă activități educaționale, ci doar pentru a se juca într-un loc sigur și supravegheați, atât timp cât părinții sunt la serviciu.

Începând de luni, 12 aprilie, 35 de grădinițe din județul Constanța își deschid porțile pe perioada vacanței de primăvară. Este vorba despre 28 de unități din mediul urban și șapte din mediul rural.

„În conformitate cu legislația în vigoare și ordinele Ministerului Educației, precum și cu adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța din data de 5 aprilie 2021, în localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, cu respectarea mai multor condiții. Acestea trebuie să asigure un număr de maximum de 15 copii într-o grupă și să păstreze componența inițială a grupelor de copii, fără a amesteca efectivele de preșcolari. În plus, este obligatorie aplicarea strictă a regulilor de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, conform precizărilor legislative în vigoare”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Marinela Mrejeru.

Măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Pe parcursul săptămânii trecute, părinții au fost invitați de către conducerile unităților de învățământ preșcolar să se exprime dacă doresc ca să-i aducă pe copii la grădiniță în această vacanță ce nu fusese planificată de la începutul anului școlar ca fiind atât de lungă. Peste 2.000 dintre aceștia au văzut măsura ca fiind binevenită, mai ales în orașe. „În acest sens, în perioada 12 aprilie - 4 mai, 2.092 de preșcolari, din care 1.799 din mediul urban și 293 mediul rural, vor participa la activități educaționale în grădinițele cu program prelungit din județ, în baza solicitărilor părinților”, mai spune reprezentantul IȘJ Constanța.

Totuși, în situația în care se va impune carantinarea localităților în care funcționează respectivele grădinițe, activitatea acestora se va suspenda.

„Existența cadrului legal pentru a putea oferi preșcolarilor acest program de activități în perioada de vacanță reprezintă un aspect îmbucurător care vine să rezolve numeroasele solicitări ale părinților. Cu toate că acest context epidemiologic ridică întrebări legate de siguranța copiilor, Inspectoratul Școlar Județean, prin managerii de grădinițe, asigură părinții că în aceste instituții s-au aplicat și se aplică toate măsurile corespunzătoare, astfel încât să se prevină infectarea cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, colegii noștri de la catedră au oferit condiții de siguranță în unitățile de învățământ încă de la debutul anului școlar”, a subliniat și inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3863 secunde