"Vise și capcane", de Iulia Pană piesă de teatru dedicată tinerelor femei din mediul rural

912
r Premiera spectacolului va avea loc joi, 4 iunie, la Cobadin

"Undeva într-un apartament de bloc obișnuit, într-o familie la fel de obișnuită, legea e făcută din violența născută din alcool și frustrare…". Astfel suntem intro-duși în atmosfera piesei de teatru "Vise și capcane" a scriitoarei Iulia Pană, piesă ce constituie parte a proiectului "Nu tolerez violența" din cadrul Programului european "Tineret în Acțiune" - "Youth in action".
Grupul informal de tineri "AVIF Antiviolență Intrafamilială", Direc-ția pentru Tineret Constanța, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Asociația Studenților și Medicilor Voluntari, Asociația Europeană Interaxe, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Muncă și Protecție Socială Con-stanța sunt parteneri în acest proiect cu finanțare europeană, al cărui scop vizează informarea tinerelor femei din mediul rural cu privire la principalele modalități de prevenire a violenței domestice.
Finanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională de Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, proiectul va fi implementat în perioada iunie-octombrie în zece localități din mediul rural, respectiv Agigea, Cumpăna, Castelu, Cobadin, Cogealac, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Toprai-sar, Valu lui Traian.
Distribuția piesei ce va avea premiera joi, 4 iunie, la Cobadin, de la ora 16,30, poate fi consi-derată eterogenă, proiectul impunând aceasta. Spre exemplu printre actorii-voluntari, există trei tineri din Centrul de plasament Ovidiu: Gică Alexandrescu este clasa a XIII-a la Liceul Teoretic "Tomis", iar Georgiana Elisei și Chenan Iomer au absolvit Colegiul Tehnic Pontica. Li se alătură Manuela Anghel – clasa a IX-a Liceul "Decebal", Robert Brânză și Vlad Fleșeriu – clasa a IX-a, Andreea Moldoveanu – clasa a XI-a, Corina Nasta – clasa a XII-a, toți patru la Grupul Școlar de Electrotehnică și Telecomunicații, Corina Dulgheru – masterandă la relații publice la SNSPA, Veronica Pătulea – absolventă de jurnalistică la Universitatea "Andrei Șaguna", Ionuț-Iftimi Șfârc – absolvent de relații publice, Viorel Stan, Ana Maria Bălăceanu, Filis Culamet – psiholog.
După ce în lunile martie și aprilie în cele 10 localități unde urmează a fi oferită spre vizionare și reflecție această piesă au fost aplicate chestionare de identificare a cauzelor violenței în familie, următorul pas a fost găsirea piesei și stabilirea distribuției. "Care a avut ca unic reper de selecție puterea de comunicare a tinerilor care s-au înscris ca voluntari", ne-a declarat Marin Țuțuianu, consilier Direcția pentru Tineret Constanța, promotorul acestui proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9111 secunde