Prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure:

"Voi oferi un management academic și, deopotrivă, administrativ"

32887
33

Articole de la același autor

Fidel sloganului asumat în campanie "Fapte, nu vorbe!", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, candidatul cu cele mai multe șanse la funcția de rector al Universității "Ovidius", le-a vorbit concret electorilor despre premisele, strategiile și instrumentele oferite mediului universitar ovidian începând cu 24 februarie.

- Care considerați că sunt punctele forte ale programului dvs. managerial?
- Principala calitate a programului managerial, pe care împreună cu echipa mea, l-am propus întregii comunități academice ovidiene, este modul în care sunt adaptate prioritățile, în așa fel încât să răspundă necesităților reale ale cadrelor didactice și studenților. Schimbarea, modernizarea și dezvoltarea nu se pot realiza decât lucrând în echipă, iar comunicarea este vitală în acest caz. Astfel, înainte de construcția propriu-zisă am avut de parcurs un amplu proces de documentare. În alcătuirea platformei program, ne-am ghidat după discuțiile prealabile pe care le-am purtat cu cadrele didactice și cu reprezentanții studenților atât prin intermediul platformei www.epuredanut.ro, cât și prin întâlniri oficiale.

- Cum veți realiza mult dorita creștere a vizibilității internaționale a Universității "Ovidius"?
- Cadrele didactice și studenții Universității "Ovidius" din Constanța vor realiza mult dorita creștere a vizibilității internaționale a instituției, iar noi, cei de la conducere, le vom pava drumul spre performanță oferindu-le cele necesare pentru a o atinge. Vom încuraja o mai bună colaborare între facultăți, pentru a asigura interdisciplinaritatea în cercetare, vom acorda o atenție deosebită modernizării bazei materiale destinate cercetării, vom ajuta facultățile să stabilească parteneriate de tip public-privat în vederea realizării de proiecte comune de cercetare, vom urmări atragerea studenților și masteranzilor alături de cadrele didactice în activitatea de cercetare. Cu alte cuvinte, vom crea toate premisele ca Universitatea "Ovidius" din Constanța să acceadă, cât mai repede, în categoria universităților de cercetare avansată și educație.

- V-ați propus modernizarea și dezvoltarea bazei materiale a universității. Cum o vedeți în plan concret?
- Până în prezent, am reușit să organizez întâlniri oficiale cu colectivele mai multor facultăți, iar principalele neajunsurile le-am constatat, după cum mă și așteptam, în sfera bazei materiale. Atât performanțele studenților, cât și cele ale cadrelor didactice depind de condițiile în care aceștia își desfășoară activitatea, iar prestigiul unei instituții trebuie să fie reflectat inclusiv prin calitatea dotărilor din laboratoare sau starea spațiilor de învățământ. În acest sens, consider prioritară consolidarea și dezvoltarea patrimoniului imobiliar al universității prin atragerea de fonduri europene sau din finanțarea complementară. Se vor avea în vedere: finalizarea clădirilor din campus alături de construirea unei cantine în acest perimetru, înființarea Casei Universitarilor, extinderea parcărilor și amenajarea de spații verzi pe terenurile universității, înființarea de centre de informare, accesibile studenților și cadrelor didactice, iar lista poate continua.

- Sunteți singurul candidat care ia în calcul salariul universitarilor. De unde veți atrage fonduri pentru stimulare?
- Un manager, în adevăratul sens al cuvântului, este, în primul rând, responsabil de bunăstarea oamenilor pe care îi are în subordine. Atragerea de fonduri prin care să putem stimula atât salariile cadrelor didactice, cât și bursele studenților este una dintre direcțiile prioritare ale programului meu managerial și sunt convins că, în cel mai scurt timp de la implementarea unor demersuri în acest sens, exemplul Universității "Ovidius" din Constanța va fi urmat și de alte instituții de învățământ superior din țară. Pe lângă finanțările obținute din granturi de cercetare, se va urmări încheierea de parteneriate publice-private care să valorifice resursele atât materiale, cât și umane ale fiecărei facultăți în parte. Spre exemplu, se va avea în vedere acreditarea laboratoarelor, în așa fel încât acestea să poată efectua analize și să atragă astfel fonduri și așa mai departe, în funcție de specificul facultăților.

- Cum comentați rezultatul recent încheiatelor alegeri de la Senat?
- Până să ajungem la rezultatul votului, țin să le mulțumesc cadrelor didactice ovidiene pentru preocuparea pe care o manifestă cu gândul la viitorul universității noastre, fapt dovedit și prin participarea, în procent foarte mare, la alegerile pentru stabilirea componenței Senatului. Pentru prima dată, în istoria universității, senatorii au fost aleși prin vot universal, direct și secret, valoarea și competența celor care au ieșit victorioși fiind validate astfel de întreaga comunitate academică. Îi felicit pentru rezultatul obținut și le doresc succes în dificila misiune ce le revine.



Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
de la Med Generala
15 februarie 2012
Epure va pierde

Epure sa aibe mare grija daca incearca sa sunteze pe cei care l-au ajutat cum se aude ca vrea sa faca atunci o sa aibe o mare surpriza la vot...mare mare grija domnule Epure situatia nu va fi roza, chiar daca mataluta CONSIDERI ca poti controla senatul, rectorul este mult mai implicat si acela va fi Gartu

ionut profesor
15 februarie 2012
epure trebuie sa piarda

daca vrem ca universitatea ovidius sa devina un centru academic, epure nu trebuie sa ajunga in scaunul de rector.

student
15 februarie 2012
Epure rector

Va dorim succes Dle. Epure in castigarea functiei de rector.

lector arte
15 februarie 2012
Un adevarat manager

Prin ceea ce s-a cladit in ultimul timp in UOC adica profesorii batrani care nu au vrut sa-si lase functiile de conducere au fost indepartati.Succes Dle. Epure in continuare.

analist
15 februarie 2012
Mihai Girtu-marioneta serviciilor secrete

Mihai Girtu este pirghia serviciilor secrete de a controla Universitatea Ovidius

student
15 februarie 2012
Mihai Girtu+Taralunga=complicitate la trafic de influenta si luare de mita

Cerem ca organele abilitate sa cerceteze cazul de la Facultatea de Farmacie cu cei 50 de studenti care au trecut la Facultatea de Fizica-Chimie timp de 1 an ca sa scape Taralunga de D.N.A.

Observator
15 februarie 2012
Girtu Mihai nu isi promoveaza facultatea

Dle. Girtu de ce nu va promovati facultatea si v-ati luat ore la farmacie?De nu va gestionati bine atributiile de decan?oare nu sunteti capabil de o functie de conducere?

Laborant fizica Dan Dobre
15 februarie 2012
Cer oficial demisia Prof. Mihai Girtu

Dle. Prof. Mihai Girtu,in numele colegilor de la Facultatea de Fizica,pentru incompetenta in exercitarea atributiilor de conducere a Facultatii de Fizica va cerem demisia din functia de Decan a Facultatii de Fizica.

Prof. Adina Ciugureanu
15 februarie 2012
Ciupina isi tradeaza colegii de frica D.N.A.

Dle. Rector al Universitatii Ovidius,pe aceasta cale doresc sa informez toate cadrele universitare din UOC,ca v-ati aliat cu Dl. Epure ca sa ne terminati din punct de vedere psihic prin inlaturarea din functiile de conducere a facultatilor in care ne-am indeplinit atributiile timp de foarte multi ani,dar tin sa va reamintesc ca tot manageriatul in toti acesti 8 ani de cand sunteti la conducere a fost facut prost si fara simt de raspundere de catre dumneavoastra.In legatura cu articolul din ziarul Replica privind incompatibilitatile anumitor cadre universitare de la Medicina a fost facu cu complicitatea dumneavoastra.Sper ca o sa dati intr-un final socoteala pentru faradelegile comise in mandatul exercitat ca rector al UOC

monixa
15 februarie 2012
mamut

prof.dr.ing. Eden Mamut trebuie sa fie noul rector. Un om de stiinta, un adevarat prf.dr, nu ca epure fabricat cu bani si pile

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8131 secunde