Volumul „Terapie intensivă cu Satiră și Umor”, semnat de Clubul Umoriștilor Constănțeni, a intrat la tipar

371
Volumul „Terapie intensivă cu Satiră și Umor”, semnat de Clubul Umoriștilor Constănțeni, a intrat la tipar - fondvolumulterapieintensivacusat-1658233235.jpg

Articole de la același autor

Clubul Umoriștilor Constănțeni s-a situat în primele rânduri ale celor ce au luptat, din greu, să ridice moralul națiunii, în epoca pandemiei și a creșterii prețurilor. Epigramele, poeziile, fabulele, caricaturile și prozele sale au atacat la baionetă coronavirusul și scumpirile, punând pe fugă depresiile și readucând veselia din exil.

Pentru ca bătăliile purtate în anii de criză sanitară și energetică să rămână consemnate pentru posteritate, umoriștii constănțeni au decis să publice cronica lor. Astfel, noul volum colectiv, cuprinzând epigrame, poezii vesele, proză scurtă și caricaturi, purtând numele de botez „Terapie intensivă cu Satiră și Umor”, a intrat, chiar în această săptămână, sub tipar, la prestigioasa Editură „ExPonto”.

În paginile sale sunt prezenți 20 dintre membrii Clubului; unii care au îmbătrânit în slujba Satirei și Umorului, alții care s-au înrolat de numai câțiva ani în trupele sale.
 

Volumul este ilustrat de maestrul Leonte Năstase, un caricaturist și portretist de renume național și internațional.

Stimați cititori, Clubul Umoriștilor Constănțeni, supranumit „Prăvălia cu umor”, a venit pe lume în ziua de 13 decembrie 2008, la Cercul Militar din Constanța. În cei 14 ani care au trecut de atunci, a editat șase volume colective: „Prăvălia cu umor – Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni“, volumul I (2010) și volumul II (2013), „Containerul cu umor“ (2016), „Vaporul cu umor“ (2017), „Fabrica de umor“ (2018) și „Satiră și umor cu vânt bun din pupa“ (2019), toate fiind distribuite gratuit.


Membri Clubului sunt prezenți în paginile a numeroase publicații umoristice și literare din întreaga țară și au dat națiunii peste o sută de volume personale. Participând la numeroasele competiții și festivaluri naționale și internaționale de satiră și umor, dintr-o perioadă de peste un deceniu, s-au întors acasă cu numeroase trofee, medalii și diplome.


Clubul Umoriștilor Constănțeni a organizat, de-a lungul timpului, recitaluri la Casa de Cultură a Sindicatelor și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, la căminele de bătrâni, în licee, în căminele culturale din județele Constanța și Ialomița. Membrii săi au dat culoare și gust multor lansări de carte ale autorilor constănțeni, aducând condimentele Satirei și Umorului.


Pe 16 februarie 2019, Clubul Umoriștilor Constănțeni și Uniunea Ziariștilor Profesioniști – Filiala Dobrogea au încheiat un acord de parteneriat, în baza căruia cele două organizații vor iniția acțiuni comune - lansări și prezentări de carte, acțiuni de popularizare a creațiilor proprii, recitaluri de umor - și se vor promova reciproc în rândul publicului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7425 secunde