Vrăjeală electorală sau o nouă grilă de salarizare a profesorilor?

452
1
Vrăjeală electorală  sau o nouă grilă de salarizare  a profesorilor? - momealaelectorala-1463924380.jpg

Articole recomandate

Salariile din educație ar putea fi majorate prin aplicarea de corecții, începând din august 2016, aplicarea unei noi grile de salarizare din 2017 și a bonusului de performanță din anul 2018, impactul bugetar prin introducerea noii grile urmând să fie de 1,073 miliarde de lei pe an, rezultă dintr-un proiect al Minis-terului Muncii, obținut de News.ro.

Profesorii debutanți, cu studii superioare de lungă durată, vor avea un salariu de bază de 1.749 de lei la încadrare, urmând ca salariul de bază să crească la 1.760 de lei după obținerea definitivatului, se arată în anexa propusă de Executiv după întâlnirea cu sindicatele.

Cel mai mic salariu pentru cadrele didactice ar urma să fie al profesorilor, învă-țătorilor, educatorilor și celor care ocupă posturi de maistru-instructori cu studii de nivel liceal și fără pregătire de specialitate. Aceștia vor primi, la încadrare, un salariu de bază de 1.480 de lei, urmând ca remunerația să poată crește, în funcție de vechime, la 1.990 lei.

La polul opus se află profesorii cu gradul didactic I și studii de specialitate de lungă durată. Cei care au o vechime de peste 40 de ani în învățământ vor avea un salariu de bază de 3.662 lei. Salariul unui director de unitate de învă-țământ preuniversitar ar putea ajunge la 5.945 de lei, potrivit proiectului.

Din calculele făcute de minister, rezultă că impactul bugetar adițional al introducerii grilei este de 1,073 miliarde lei anual, din care: 111 milioane lei pentru învățământul universitar, 879 milioane de lei pentru preuniversitar și 83 de milioane pentru personalul didactic auxiliar.

De asemenea, implementarea corecțiilor, din august 2016, ar însemna aproximativ 69 de milioane de lei, iar bonusul de performanță de doi la sută, care ar urma să se aplice din ianuarie 2018, ar însemna încă 240 milioane lei.

Comentează știrea

QbCKqGKjByKz
9 decembrie 2016
vlwzeFigFOvsB

fadVSS xlfmvcyxlipf, [url=http://bbonofawgjtr.com/]bbonofawgjtr[/url], [link=http://xiwfhnjlsqwz.com/]xiwfhnjlsqwz[/link], http://fddwqqqkgzao.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5986 secunde