Week-end cu spectacole constănțene de succes

447
Week-end cu spectacole constănțene de succes - scaiul-1330115478.jpg

Sâmbătă, 25 februarie, de la ora 18, constănțenii iubitori ai actului cultural de calitate pot lua loc în fotoliile Teatrului Național "Oleg Danovski" pentru a asista la spectacolul de balet "Agon".
La jumătatea lunii mai a anului trecut, proiectul companiei de balet, în regia, coregrafia și scenografia lui Horațiu Cherecheș, reușea să umple de bucurie spectatorii prezenți la premiera reprezentației "Agon". O imensă surpriză plăcută, iar reluarea de sâmbătă seară este așteptată de toți cei care aflaseră ce bine a fost primită premiera.
Conform celor afirmate de Horațiu Cherecheș, "laitmotivul piesei este reprezentat de faptul că indivizi diferiți cu aceleași năzuințe și aspirații spre fericire și perfecțiune sunt prinși, deseori, în avântul și visarea lor, în lucrarea păianjenului. "Frâna" acțiunilor noastre spre perfecțiune. Temele abordate conduc la ideea de unitate, de prietenie, de senzualitate, de ură și iubire, de forță și aspirație spre perfecțiune a sufletului".
Tema coregrafiei proiectului este redată magnific de cei 11 balerini Amalia Mândruțiu, Irina Ganea Mihaiu, Kanoko Suzuki, Delia Luca, Laima Costa, Rie Aoyagi, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Mihai Pâslaru și Claudiu Dan, în frunte, evident, cu "părintele" proiectului - Horațiu Cherecheș.

Două comedii celebre la Teatrul de Stat
Sâmbătă, 25 februarie, de la ora 19, vor urca din nou pe scenă Adrian Dumitrescu, Liviu Manolache, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, David Ionescu, Cosmin Mihale, Luiza Sarivan, Cristina Oprean, Luiza Toma și Bogdan Caragea, regizor și ilustrator muzical al comediei lui Luigi Pirandello "Omul, bestia și virtutea".
Tot o comedie de mare succes, care umple sălile reprezentație de repre-zentație este și "Scaiul" lui Georges Feydeau, care este programat duminică, 26 februarie, de la ora 19.
Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan, Loredana Marilena Luca, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache.
Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Teatrului, din b-dul Ferdinand nr. 11, telefon 0241 488 247 sau de la Agenția de bilete din b-dul Tomis nr. 97.
Prețul biletelor este de 25 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari 15 lei.

Reîntâlnire cu pisica doldora de bani
În acest week-end, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța a re-programat spectacolul de succes "Pisica doldora de bani și nepoții ei sărmani".
O pisică de Angora, văduvă, dar foarte bogată, trăiește în lux într-un castel medieval, fiind păzită de bătrânul și credinciosul motan Vasile, în timp ce nepoții ei orfani, doi pisoi sărmani trăiesc pe străzi, în frig și fără adăpost. Lăudăroasă și fudulă peste măsură își invită vecinii la o serată să le arate luxul în care trăiește. Printre invitați se numără țapul și capra, cocoșul și găina, precum și vecina purcică. După petrecere, impresionați de cele văzute, invitații o invită pe pisică să le întoarcă vizita cât mai curând. Urmează o serie de peripeții pe care însă… le veți descoperi văzând spectacolul din care cei mici vor învăța că dacă ești bun și generos necondiționat, viața te va răsplăti.

Trupa Suflețel se costumează în alb și roșu
Sâmbătă, 25 februarie, la Ibis, de la ora 18:00, trupa Suflețel ne invită la un spectacol interactiv cu păpuși și actori, în care copiii vor deveni parte din povestea originală care împletește în ea și legenda mărțișorului. Vor lupta cu încredere în ei pentru a elibera frumosul și vor dansa la balul alb-roșu, un bal al fantasticului. Intrare 15 lei de persoană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Aida" la Teatrul "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 2.269 secunde