www.etnodobrogea.ro

334
Proiectul "Mozaic cultural dobrogean", care-l continuă pe cel din 2007, "Dobrogea - zonă de conviețuire etnică", a fost lansat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) din Tulcea. Astfel, potrivit informațiilor furnizate de ICEM, pliantele realizate în 2007 de angajații ICEM despre 16 comunități din județele Tulcea și Constanța vor fi traduse anul acesta în limba engleză. Proiectul "Mozaic cultural dobrogean" vine în continuarea celui derulat anul trecut, web site-ul www.etnodobrogea.ro urmând să fie îmbunătățit.
Proiectul, care are drept obiectiv identificarea și reînvierea unor tradiții specifice unor comunități multietnice din Dobrogea, beneficiază de o finanțare din partea Fondului Cultural Național, el urmând să se încheie în septembrie 2008. Totodată, ICEM a finalizat proiectul "Dobrogea - zonă de conviețuire etnică", prin lansarea publicației "Împreună", prima apariție editorială dedicată comunităților etnice din Dobrogea.
În cadrul acestui proiect, au fost tipărite 8.000 de pliante de promovare pentru localitățile implicate în program: Greci, Slava Cercheză, Murighiol, Izvoarele, din județul Tulcea, și Fântâna Mare, Mihail Kogălniceanu, Ghindărești și Topraisar, din județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1849 secunde