Zilele istorice ale Dobrogei, celebrate de elevii liceului din Deleni

269

Articole de la același autor

Sub egida Societății de Științe Istorice - filiala Constanța, în cadrul proiectului „Unitate în diversitate” și sub genericul „Unirile la români”, la Liceul „Nicolae Istrățoiu” din Deleni au fost sărbătorite revenirea Dobrogei la România, dar și unirea Bucovinei cu România și Marea Unire.

Elevii claselor a VIII-a şi a IX-a, coordonați de prof. Marian Zidaru, profesor Teodora Gafița și directorul școlii, profesor Georgeta Gheorghe, au susținut o serie de momente special concepute pentru aceste zile istorice, ce au evidențiat frumusețea diversității şi a multiculturalismului de pe plaiuri dobrogene, prin interpretarea unor cântece, poezii şi dansuri tradiționale dobrogene, aromâne, greceşti şi turco-tătare.

Au prezentat referate elevii din clasa a IX-a: Amaria Bratu – „Războiul de Independență”; Mertoi Denisa și Emin Semra - „14 noiembrie Ziua Dobrogei”; Florentina Dinu – „Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”; Andreea Colciu – „Primul Război Mondial” și Andreea Bălașa – „Congresul de pace de la Paris”.

Semnificația evenimentelor a fost prezentată în cuvântările invitaților profesor univ. dr Stoica Lascu, Academia Oamenilor de Știință – filiala Constanța, lector universitar dr Cezar Pânzaru (președinte Asociația Pro-Basarabia și Bucovina), Traian Brătianu (membru Asociația Pro-Basarabia și Bucovina), colonel (r) Dan Nicolau (vicepreședinte Asociația Cultul Eroilor). A onorat invitația de a participa la acest eveniment și primarul comunei Deleni, Marian Dan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4491 secunde