Ziua Internațională a Rromilor, marcată de Școala nr. 31

728
La Școala cu clasele I-VIII nr. 31 Constanța a avut loc, recent, o amplă activitate transcu-rriculară prin care s-a marcat Ziua Internațională a Rromilor, celebrată pe 8 aprilie.
Activitatea a fost coordonată de profesor Maria Cheltuianu, coordonator de programe și proiecte, la activitate fiind invitat președintele Alianței pentru Uniunea Rromilor, Stelian Băr-nescu. Au fost prezenți și elevi, părinți și cadre didactice ai școlii, în deschiderea progra-mului intonându-se imnul rromi-lor.
Într-o atmosferă de sărbă-toare, elevii rromi au prezentat aspecte legate de obiceiurile și tradițiile specifice culturii lor, date despre originea, neamurile și limba rromani. Elevii ciclului gimnazial, de etnie rromă, au spus proverbe, au jucat în scenete pline de savoare (" Elevii și ghicitoarea", "Nunta la rromi"), au prezentat proiectele realizate pe tema: "Mărci identitare ale rromilor", cele mai spectaculoase momente fiind cele de dans și muzică. Pe ritmuri săltărețe, în costume pline de culoare, dansa-toarele au încântat asistența cu energia lor explozivă.
Activitatea a avut ca obiectiv întărirea legăturilor dintre școală și comunitate, precum și o mai bună comunicare între școală și reprezentanții etniei rrome.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8395 secunde