Ziua învățării nonformale pentru elevii Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța

298
Ziua învățării nonformale pentru elevii Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța - ziuainvatariinonformale1-1571773650.jpg

Articole de la același autor

În fiecare an, în luna octombrie, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale promovează educația nonformală. Ajunsă la cea de-a noua ediție, Agenția Națională a lansat provocarea: "Împreună putem sparge bariera de 1000 de evenimente! Ce zici, te bagi?". Scopul principal al evenimentelor este promovarea învățării, indiferent de contextul în care aceasta se petrece.


Constanța a decis să răspundă provocării prin organizarea de activități educaționale nonformale. 


Astfel, reprezentanții Asociației Team4Excellence au propus organizarea de ateliere nonformale special dezvoltate pentru elevii de liceu, cu scopul stimulării creativității și comunicării în mediul online. Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța s-a alăturat în acest demers pentru încurajarea și dezvoltarea gândirii analitice a elevilor. În acest sens, în perioada 9 - 15 octombrie, cadrele didactice ale liceului, împreună cu reprezentanții asociației, au implicat elevii într-o serie de activități antrenante în care aceștia au creat și personalizat diferite tehnici de transmitere a mesajelor prin intermediul mediilor sociale. 
"Atelierele au fost urmate de dezbateri ale elevilor cu scopul dezvoltării gândirii critice, contribuind totodată la o mai bună înțelegere a rolului îndeplinit de mass-media în societate și în formarea opiniei publice", explică conf. univ. dr. Nicoleta Acoli, coordonatorul de proiect din partea Asociației Team4Excellence. 


Atelierele s-au desfășurat cu sprijinul a cinci voluntari internaționali sosiți în Constanța la începutul lunii octombrie din Franța, Germania, Spania și Olanda, în cadrul proiectului "Be your own leader", finanțat de ANPCDEFP. Activitățile voluntarilor vor continua în Constanța pentru următoarele cinci luni. 


În acest mod, școlile și ONG-urile constănțene promovează beneficiile învățării în context nonformal și se alătură organizațiilor care au contribuit la realizarea celor peste 800 de evenimente cu ocazia Zilei Învățării Nonformale (ZÎN). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6308 secunde