Ziua Limbii Materne, serbată de opt minorități din spațiul dobrogean

197

Articole de la același autor

Zilele trecute, Ziua Limbii Materne a fost serbată la Casa Corpului Didactic din Constanța printr-o activitate inedită la care au luat parte reprezentanți din cadrul a opt minorități din spațiul dobrogean. Astfel, la invitația directorului instituției, Sorina Plopeanu și a metodiștilor Narciz Amza, Lavinia Popescu și Flavia-Alexandra Petrov, ungurii, armenii, grecii, albanezii, turcii, tătarii, armânii și rușii lipoveni din județ și-au prezentat portul tradițional, limba și credința sau confesiunea. Activitățile au fost reunite în cadrul activității cu tema "Spațiul dobrogean - port, grai și credințe". 


La întâlnire au luat parte și elevi din cadrul diferitelor comunități, pregătind momente de dans sau poezie pentru publicul format din directori de unități școlare din Constanța și cadre didactice. Activitatea 


s-a desfășurat sub egida proiectului educațional județean "Pe urmele costumului tradițional din România", care promovează unul dintre simbolurile culturale românești - portul tradițional din spațiul carpato- danubiano-pontic, în școlile și liceele din județul nostru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5884 secunde