Ziua Mondială a Teatrului este marcată la Constanţa cu spectacolul „Ziua Z”

907
Ziua Mondială a Teatrului este marcată la Constanţa cu spectacolul „Ziua Z” - ziuaz2-1616751539.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului, din 27 Martie cu un spectacol online, perfect adecvat restricțiilor impuse de pandemie. Totul este în direct, este construit cu emoții autentice și cu energii artistice intense.
„Spectacolul „Ziua Z” de Ionuţ Sociu, în regia lui Bobi Pricop, de la Teatrul de Stat din Constanţa este cea mai consistentă şi performantă producţie realizată în intervalul început odată cu restricţiile impuse de pandemie”, Alina Epîngeac, critic de teatru, revista Amfitreatru


„Ziua Z” este teatru hibrid, transmis live, online, un spectacol ce testează modurile prin care teatrul mai poate fi prezent și relevant în viețile noastre în acest moment, în care Constanța se află în scenariul roșu, propunând un concept artistic dinamic, adaptat realităților pe care le trăim. Montarea e construită pe două planuri – susținute de filmări live care se desfășoară atât într-o mașină care gonește pe străzile orașului, cât și în studioul unei televiziuni locale, aflate pe scena TSC.


„Spectacolul spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acţiunea lor se vrea a fi una justiţiară, în condiţiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenţia salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest şi o nouă mişcare prin care se urmăreşte o schimbare de paradigmă în România de azi”, au precizat reprezentanții teatrului.

Scenografia este semnată de Oana Micu, director de imagine, sunet şi montaj este Mihai Cosmin Popa, muzica originală este compusă de Eduard Gabia, iar Răzvan Rusu coordonează programarea şi asigură suportul tehnic.

Din distribuţie fac parte: Marian Adochiţei, Theodor Şoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Nina Udrescu, Iulian Enache, Mirela Pană, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ştefan Mihai, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu.

Spectacolul, cu durata de o oră, este programat atât sâmbătă, 27 martie, de la ora 17.00, cât şi duminică, 28 martie, de la aceeaşi oră. Criticii de artă spun că spectacolul „Ziua Z” se constituie într-un manifest cât se poate de pertinent, lucid, curajos şi autentic atât din punct de vedere social, cât şi artistic. Alţii susţin că „Ziua Z” este un spectacol care nu poate lăsa indiferent pe nimeni. „Savuros, riguros, serios şi tulburător. Şi lipsa de speranţă pe care o degajă spectacolul constituie paradoxal o speranţă. O mostră de teatru social de cea mai energică inspiraţie”, susţin criticii.


Biletul, al cărui preţ este 28,45 lei, poate fi achiziţionat de pe platforma Mystage, unde există şi instrucţiunile pentru vizionare. Precizăm că piesa nu este recomandată persoanelor sub 16 ani.


Pentru cei mici, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” îi invită pe micuţi sâmbătă, 27 martie, de la ora 11.00, „Prinţesa şi broscoiul”, iar duminică, 28 martie, de la aceeaşi oră, „Lebedele”. Ambele reprezentaţii pot fi urmărite pe pagina de Facebook a instituţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6753 secunde