1.500 de tone de alge, adunate de pe plaje

317
În ultimele zile, echipele Direcției Apelor Dobrogea - Litoral (DADL) au ridicat 1.500 de tone de alge de pe plaje, din care 500 de tone numai din stațiunea Mamaia. "Inițial, fenomenul s-a manifestat în zona Parc - Cazino, în momentul de față algele fiind prezente și la linia țărmului, în zona Cazino - Vega", a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL.
Echipele Apelor Române au mai adunat alge și de pe plajele din Constanța, precum și din stațiunile din sudul litoralului, în special Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. "Ținem să precizăm că prezența masivă a algelor în apa mării, în afară de disconfortul pe care îl provoacă, nu este dăunătoare sănătății turiștilor", a mai subliniat purtătorul de cuvânt al instituției.Fenomenul de înflorire algală ia amploare atunci când temperaturile ridicate din aer cresc concentrațiile de nutrienți din apă.
Reprezentanții instituției se așteaptă de acum înainte ca fenomenul algal să se manifeste mai puțin, mai ales că temperaturile din aer au scăzut.
De la începutul anului, au fost evacuate 18.200 de tone de alge. În anul 2008 au fost ridicate 14.000 de tone de alge de pe plaje.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 31 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.8564 secunde