21 de premianți la olimpiada de religie islamică

563
21 de premianți la olimpiada de religie islamică - d2352ada4c8b9a722081e609549512fa.jpg
21 din cei 49 de elevi participanți au fost premiați, la sfârșitul săptămânii trecute, la faza județeană a Olimpiadei de Religie Islamică. Competiția a avut loc la Colegiul Național "Kemal Atatürk" din Medgidia și a fost organizată de Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Potrivit muftiului Muurat Iusuf, premiile au fost asigurate de uniunea turcă, iar uniunea tătară a asigurat transportul participanților.
La festivitatea de premiere, au luat parte atât muftiul Cultului Musulman, inspectorul general Elena Buhaiev, cât și consulul general al Turcie la Constanța, Füsun Aramaz.
La finalul manifestării, muftiul Muurat Iusuf a ținut să menționeze importanța pe care o au pentru musulmani Coranul și tradiția, punând accent pe învățarea religiei în limba maternă.
De asemenea, cu ocazia fes-tivității de premiere, inspectorul general Elena Buhaiev a anunțat și că reprezentanta comunității turce, Vildan Bormambet, a fost numită inspector pe minorități în cadrul Ministerului Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Diverse : Remedii împotriva febrei
Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Diverse : Europenii, părinți bătrâni
Pagina a fost generata in 1.757 secunde